Mini 5D Cooper Hatchback 1,5 Business Edition

0
3810

Lokakuun 11. päivän aamu alkoi niinkuin muutkin aamut tässä viime aikoina. Ei mitään ihmeellistä odotettavissa jne. Availin kahvin valmistumista odotellessa facebookin ja siinä oli ensimmäisenä Mini Suomen mainos jostain koeajo-kilpailusta. Täyttelin kaavakkeen asiaa sen kummempia ajattelematta.

Iltapäivällä siinä kolmen aikaan soi puhelin. Vastasin ja heppu totesi, että olin osallistunut Minin kilpailuun. Myönsin näin käyneen kyllä. Toisessa päässä onniteltiin ja kyseltiin, että sopisiko seuraavana päivänä sellainen tunnin koeajo uudella 5-ovisella Minillä? No tottahan toki se sopi. Samalla saisin tehtyä yhden jutun lisää Mediatuotanto Isotalon sivuille…

2014-10-11 14.47.18

MINIsti mahtavampi koeajo…

Mini Cooper 5D hatchback 1,5 Business Edition ei ulkonäöllisesti poikkea muista Mineistä juurikaan. Pientä ehostusta tässä koeajo-mallissa oli mm. led-valojen ansiosta. Hienosti led-kehä kiertää ajovaloumpiota. Ja ainahan kaksivärinen auto erottuu edukseen liikenteessä. Katto ja sivupeilit olivat valkoiset ja muu auto tummanvihreä eli racing green.

2014-10-11 14.54.19

Minin penkit ovat mielestäni aina olleet todella hyvät. Tuntuu kuin penkki olisi suunniteltu nimenomaan juuri itselle sopivaksi. Tukevat eikä juurikaan tarvitse kauaa etsiä sopivaa asentoa istuimesta. Kokemuksesta tiedän, että pitkilläkään matkoilla ei kroppa rasitu.

Pientä muutosta on tehty mittariston puolelle. Ennen nopeusmittari oli sijoitettu keskikonsolin näytön ulkokehälle. Kaikki eivät tästä pitäneet, koska nopeusmittaria joutui katsomaan pääntä kääntämällä. Tottumiskysymys mielestäni. Saihan joissain versioissa nopeusnäytön digitaalisena kuljettajan edessä oleviin mittareihin. Nyt kuitenkin nopeusmittari on perinteisellä paikalla kuljettajan edessä.

2014-10-11 14.49.27

Keskikonsolin näyttöä kiertää väriä vaihtava valokehä. Hieno lisä tämäkin kyllä. Business editionin varusteisiin kuuluu Pepper-paketti jossa on muun muassa valopaketti sisätiloihin.

Mini 5D

Mittaristossa on nyt siis analogiset nopeus- ja kierroslukumittarit. Hiukan ahtaan oloinen mittaristo. Ajotietokoneen ilmoitusnäyttö myöskin hiukan pieni mutta kyllä siitä selvän sai. Keskikonsolissa olevassa isossa näytössä on navigaattori, media-asetukset ja auton infonäyttö. Näyttöä ohjataan käsijarrun edessä olevasta rullasta. Melko helppokäyttöinen kun siihen hetken tutustuu. Kovin paljoa en ehtinyt näyttöön tutustumaan koeajon aikarajoitteen vuoksi. Minillähän nyt olisi ajellut useammankin päivän.

Minillä on aina ollut keskikonsolissa erilaiset säätimet esim. ikkunoiden aukaisuun kuin muilla merkeillä. Näitä säätimiä löytyy vieläkin mutta ei enää niin montaa kuin ennen. Hieno yksityiskohta on starttivipu. Iso punainen vipu mitä painamalla auto käynistyy ja sammuu. Vipuja on myös start/stop- ja luistonestojärjestelmille. Muut toiminnot ovat painokatkaisimilla niinkuin monilla muillakin merkeillä. Pieni miinus tästä. Itse pidin niistä vivuista.

Startstop

Ajotuntuma on aina ollut Minissä todella hyvä. Ohjaus on terävä ja alusta toimii hyvin. Koeajo-autossa kuopat kuuluivat melko kovana mutta eivät tuntuneet juuri lainkaan. Moottoritiellä sisämelu on alhainen. Hyvin pystyi keskustelemaan vierustoverin kanssa huutamatta vaikka radiokin oli melko kovalla. 1,5-litrainen moottori kuljetti kevyttä autoa ripeästi. Vaihteet vaihtuivat kevyesti. Tässäkin autossa mittarista näkee milloin kannattaa vaihdetta vaihtaa. Vaihdeltavaa riittääkin sillä Minissä oli 6-vaihteinen laatikko.
Kokonaisuutena uusi 5-ovinen Mini Cooper on loistopeli. Ei oikeastaan löytynyt tällä pikaisella koeajolla moitteille sijaa. Hintakin alkaa olla kohtuullinen, (23.807,30 é ) jos vertaa mitä sillä rahalla saa. Varustetaso on kattava hintaan nähden.

2014-10-11 14.47.40

Kiitos Minille päivän piristyksestä ja mainittakoon vielä, että koeajon lisäksi Mini lahjoitti minulle naposteltavaa suoraan Englannista, suklaata ja sipsejä, sekä Minin historiikin. Kruununa tämän lisäksi sain mustan MINI Duffle Bagin. Vaimo tykkää….

Mini 5D Cooper Hatchback Business Edition

-Moottori: 1,5 Bensiini
-Teho: 100 kW/136 hv
-Vääntö: 220 Nm/1250 rpm
-Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaali
-Kiihtyvyys: 8,2 s
-Huippunopeus: 207 km/h
-Paino: 1220 kg
-Tavaratila: 278-719 l
-CO2 päästöt: 109 g/km
-Kulutus: 5,9 l kaupunki/ 4,0 l maantie/ 4,7 l yhdistetty
-Polttoainetankin tilavuus: 44 l
-Mitat (P/L/K):  3982/ 1727/ 1425

Edellinen artikkeliRenault Captur TCe 120 EDC Navi Style
Seuraava artikkeliVLOG – askel uuteen maailmaan
Marko U.
Entinen yhdistelmäkuski koittaa tälläytyä aivan uudelle alalla...

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.