PMR-Radiopuhelin Exibel FX-231

0
5009

Olen tehnyt joitakin autovideoita yhdessä kaverini Miikan kanssa. Useamman kerran eteen tuli tilanteita, joissa kuvaaja tai kuvattava ei ollut aivan hereillä. Kuvaustilanne meni ohi. Eikun uusiksi ja toivotaan, että nyt osuisi kohdilleen. Tietenkin seuraavaan otokseen saattaa tulla vaikka ulkopuolinen häiriötekijä ja sitten eikun uusiksi taas. Taatusti monia lopputulosta parempia otoksia meni hukkaan pieleen menneen ajoituksen vuoksi. Tämä on takuulla tuttua kaikille video-tai valokuvausta tehneelle.

Avuksi löytyi Clas Ohlsonilta Exibel FX-231 radiopuhelin*.  Pieni laite josta on valtavan paljon iloa varsinkin meidän työskentelyssä. Ensimmäisen kerran otimme käyttöön tämän laitteen kun teimme Porsche Macanilla Hämeen Härkätie-roadtrippiä. Ei tarvinnut enää jännittää, tuleeko kuvattava oikealla hetkellä. Ei liian aikaisin tai sitten piti kännykkää kaivella ja kysyä, mihin toinen jäi.

IMG_7548

Porschea kuvatessa käytimme myös toista autoa ja varsinkin tässä tilanteessa puhelin oli kelpo laite.

 

Laite on hyvin helppokäyttöinen ja näppärän kokoinen. Kestävän tuntuisella vyöklipsillä puhelin kulkee mukana kätevästi.

2014-08-06 12.33.27
Kun valitsee vain oikean kanavan, niin laite on käyttövalmis. Puhe kuuluu selkeästi ja kuuluvasti. Tällä koko päivän kestäneellä reissulla ei häiriöitä vastaan tullut, vaikka vastaan tuli hyvinkin erilaisia kuvauspaikkoja.

20140723_064158

Valmistaja lupaa kantavuutta 3 km. Kantavuutta ei tullut tosissaan testattua, mutta ainakin Liedon Vanhalinnan huipulta rapian kilometrin päähän ei ollut ongelmia. Ongelmatonta oli myös ajaessa Turun keskustan läpi. Ei tullut samakanava-ongelmia eivätkä talot olleet esteenä. Tosin tuskin klo 5 aamulla hirveästi PMR-radioliikennettä Turussakaan on.

 

Exibel FX-231 toimii kolmella AAA-paristolla tai LR03-akulla. Ainakin meidän käytössä ei tarvinnut miettiä paristojen loppumista. Taitaa olla edelleen ne ensimmäiset paristot näissä käytössä.

 

Jälkeenpäin ihmettelin miksei näitä keksitty hankkia aikaisemmin …?

 

PMR-(Personel Mobile Radio) Radiopuhelin Exibel FX-231

Kantama                                        3km

Kanavia                                          8

Paristo- tai akkutyyppi             AAA/LR03 3kpl

 

 

*Clas Olhson ei myy näitä enää.

Edellinen artikkeliCanon LEGRIA HF G25
Seuraava artikkeliRenault Captur TCe 120 EDC Navi Style
Marko U.
Entinen yhdistelmäkuski koittaa tälläytyä aivan uudelle alalla...

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.