Watson TV ja video

3
6909

Watson by Anvia

 

Hei.

Pääsin taas mukaan Buzzador kampanjaan ja tällä kertaa se koski Anvia Oy:n uutta video- ja tv-palvelua nimeltänsä Watson. Peruspaketilla voi katsoa ja tallentaa ilmaisten tv-kanavien ohjelmia tietokoneella, kännykällä tai tabletilla. Hankkimalla myös TV-tikun (99€), voi palvelua käyttää suoraan televisiosta.

Tässä buzzador-kampanjassa pääsin testaamaan palvelua tv-tikun kanssa. Watson:ia voi jokainen testata kuukauden verran ilmaiseksi. Monista muista video- ja tv-palveluista eroten, Watsoniin ei tarvitse antaa luottokortin tietoja kokeilujakson aikana (paitsi jos haluaa vuokrata elokuvia).

Tämä testi oli siis samalla buzzador-kampanja eli sain ilmaiseksi testattavakseni tv-tikun ja tarkoitukseni oli testata palvelua kaikilla laitteilla, vaikkakin suurimmaksi osaksi tv:n kautta. Buzzadorit saavat mahdollisuuksia osallistua haluamiinsa testauskampanjoihin ja kuka tahansa voi olla buzzador. Jos sinuakin kiinnostaisi testata kiinnostavia asioita ja kertoa niistä joko netissä tai sitten suoraan kasvokkain, voit lukea lisää tästä linkistä. Tämä linkki sisältää suosituksen minulta. Jos haluat mennä sivuille ilman suosituksia niin siirryt vain www.buzzador.fi -sivulle.

Watson tietokoneella

Aivan ensimmäiseksi palveluun tulee rekisteröityä ja sen voi tehdä ainoastaan tietokoneella. Rekisteröityminen tehdään täältä. Luottokorttitietoja ei tarvitse antaa jos kyseessä on kokeilukuukausi. Palvelu maksaa sen jälkeen 9,90€ kuukaudessa, mikä on hieman kalliimpi kuin esimerkiksi netflix ja viaplay.

 PC-tvview

Nettipalvelun käyttöliittymä on hyvin yksinkertainen. Yläreunassa on valikkopalkki, josta kaikki valinnat tehdään. Palvelussa näkyy siis kaikki ilmaiset tv-kanavat mutta tämän lisäksi voi ostaa erilaisia kanavapaketteja. Watsonissa on kuitenkin myös yksi ilmainen kanavapaketti, jossa tulee mm. Eurosport, MTV ja National Geographic. Elokuvavuokrauksen toimittaa Makuuni videovuokraamo ja C-More.

PC-tvview2

Tv-kuva oli tarpeeksi tarkka eikä se pätkinyt missään vaiheessa. Tosin tietokonetestin suoritin LTE-verkossa.

TV

Testin päätarkoituksena oli kokeilla tv-tikkua. Tämä on siis tavallaan digiboksi, joka kytketään telkkarin hdmi-liittimeen. Virtansa tikku ottaa usb:llä joko tv:n usb-liittimerstä tai sitten adapterilla verkkovirrasta. Lisäksi tikusta lähtee vielä toinen johto ADSL-modeemiin ja kolmas johto kuuluu kaukosäätimen infrapuna-vastaanottimelle. Johtosekamelska on siis valmis.

tvtikku

Yritin ensin käyttää tikkua niin, että virta tulisi TV:n usb-liittimestä. Laite ei kuitenkaan saanut siitä tarpeeksi virtaa, joten loppujen lopuksi minun piti kuitenkin käyttää adapteria ja ottaa virta jatkojohdosta.

usb

Tikku sai tämän jälkeen tarpeeksi virtaa ja alkoi toimia yhteen televisioni kanssa.

kieli update

Ensin valittiin kieli ja tämän jälkeen tuli ilmoitus uudemmasta firmwaresta (tikun oma käyttöjärjestelmä). Tikku oli tässä kohtaa kiinni 20Mbit adsl -liittymässä, joten 88 megatavua tuli aivan kohtuullisessa ajassa. En ottanut aikaa mutta ”mutu-tuntumalla” päivitysaika oli kohtuullinen vaikka se käsitti pari uudelleen käynnistymistä ja asennuskin oli kolmevaiheinen (lataus, tarkistus, asennus). Käyttäjältä ei vaadittu mitään toimenpiteitä päivityksen aikana.

menu

kake

Tikun käyttöliittymä oli todella selkeä ja helppokäyttöinen. Melkein toivoisin digiboksien ui-suunnittelijoiden ottavan tästä mallia. Kaukosäädin on normaalia tv-kaukosäädintä pienempi ja napit ovat hiukan lelumaisen kovat. Nappuloiden sijoittelu on hyvä ja niitä on sopiva määrä. Oikeastaan ainoa kohta missä hieman turhaannuin kaukosäätimeen oli siinä vaiheessa, kun alussa piti ensin laittaa Wlan tunnukset ja tämän jälkeen Watson-tunnus ja salasana. Ehkäpä vielä jossain vaiheessa tulee näihinkin touchpad tyyppiset kaukosäätimet, kuten autoissakin alkaa joissakin malleissa olemaan.

vuokraus

Kampanjaan kuului myös 3 kpl koodeja, jolla saa vuokrattua elokuvia. Vuokraamossa ei määrältään ollut kovin suurta valikoimaa mutta ne olivat tuoreempia kuin netflix tai muissa vastaavissa palveluissa. Tosin tätä Watsonia pitäisi varmaan verrata enemmän Soneran ja Elisan viihde-palveluihin. Käyttöliittymä on Watsonissa yksinkertaisempi, sitä voi käyttää kaikilla laitteilla yhtäaikaa ja kk-maksu on paljon pienempi. Toisaalta Watson vaatii toimiakseen langattoman tai langallisen verkon ja internetyhteyden. Minunkin tapauksessa Watson tikku oli Elisa-viihteen luomassa langattomassa verkossa, joten minulla oli silloin kaksi vastaavaa palvelua.

Palataan kuitenkin tuohon vuokraukseen. Vuokrasin kokeeksi yhden Pacific Rim -nimisen 2013 tehdyn elokuvan. Elokuva lähti heti pyörimään ilman mitään odotusaikoja eikä missään vaiheessa esiintynyt mitään pätkimisiä. En siis voi olla kuin tyytyväinen. Vuokrauksien hinnat tuntuivat vaihtelevan vajaa kolmen ja vajaa viiden euron välillä. Elokuva on katsottavissa 24 tuntia vuokraushetkestä ja kaikilla laitteilla.

Mobiili

Watsonia voi käyttää tietokoneen ja tv:n lisäksi myös mobiilisti. IOS ja Android -käyttöjärjestelmille on ladattavissa aplikaatio, jolla palvelua voi käyttää. Kokeilin mobiilipuolta sekä Apple Iphone 5:lla että Samsung Galaxy Note -tabletilla. Palvelu toimi molemmissa moitteettomasti.

Loppupäätelmä

Watson toimii nopeasti ja siinä on yksinkertainen käyttöliittymä. Elokuvien vuokraus on helppoa ja vaikka tarjonta on vielä rajoittunutta, ovat leffat kuitenkin aika tuoreita. Watson mainostaa, että sillä voi tallentaa kaikkien valittujen kanavien ohjelmat kahden viikon ajalta. Nelonen tosin uutisista päätellen ei tykännyt tästä ja se + sub, jim jne poistettiin tuosta. Tv-tikulla voi silti edelleen tallentaa noiltakin kanavilta ohjelmia yksitellen. Kuitenkin omissa testeissäni en saanut noita vanhoja ohjelmia näkymään telkkarissa. Tabletissa sitä vastoin ohjelman sai katsottavaksi kun sitä vain klikkasi guidesta. Ehkä en vaan löytänyt tietokoneesta ja tv-tikusta oikeaa paikkaa tai sitten se toimii tosiaan vain mobiili-sovelluksissa.

Mikäli jaksoitte lukea näin pitkälle niin aion palkita teidät pienellä arvonnalla. Kaikki 7.2.2014 klo 23:59 EET mennessä kommenttinsa tähän postaukseen jättäneet osallistuvat arvontaan, jossa palkintona on yksi noista Watsonin leffavuokra-koodeista. Muistakaa käyttää toimivaa sähköpostia kommentoidessanne, jotta pystyn toimittamaan koodin. Koodi on voimassa maaliskuun loppuun ja Watsoniahan saa kokeilla kuukauden ilmaiseksi.

Edellinen artikkeliHappy New Year 2014
Seuraava artikkeliNestle Shredded Wheat
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

3 KOMMENTIT

 1. Pari olennaista asiaa artikkelista mielestäni puuttuu. Miten toimii ja onko saatavilla tekstitykset vuokrattaviin ohjelmiin ja tveestä lähetettäviin? Entä miten toimi äänisynkka? Onko saatavilla HD tason kanavia , mitä? ja miten ne toimivat, vaativat kuitenki enempi tietoliikennekaistaa?

  • Kiitoksia kommentista.

   Omassa mielestäni Watson toimi oikein hyvin. Käyttöliittymä oli sujuva ja nopea. Virhetilanteita ei ilmennyt (jos tuota usb-virtaa ei lasketa). Tekstitykset olivat jokaisessa katsomassani ohjelmassa/kanavassa ja myös tuossa vuokraamassani leffassa. En huomannut missään vaiheessa tilannetta, jossa ääni ei olisi ollut synkassa kuvan kanssa.

   HD-tason kanavia on kanavapakettien mukana (kuten esim. C-More Total tai Film). Ylen, MTVn ja Nelosen HD kanavat eivät ainakaan web-sivun kautta näy eikä tallennu. Pitänee vielä kurkata, jos näkyvät tikun kautta.

   Mitä kaistaan tulee, minun pitäisi siirtyä testiä varten jonnekin syrjempään ja testata kännykällä sillä tällä hetkellä olen sikäli onnellisessa tilanteessa, että kaistanopeudet on kunnossa.

 2. Arvonta oli helppoa tällä kertaa eikä mitään moneen kertaan satunnaislukuja generoivia systeemejä tarvittu. Osallistujia oli yksi, joten koodi lähtee postissa MeMyselfAndI:lle.

  Mukavaa leffan katselua!

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.