Toyota Verso

0
6555

Toyotan tila-auto

Click here to read the article in English.

Hei.

Tällä kertaa sain Turun Autokiilasta testiin uuden Toyota Verso tila-auton. Tämä seitsemänpaikkainen henkilöauto on periaatteessa vuodelta 2009 mutta alkuperäiselle mallille on tehty jo faceliftejä. Tänä vuonna tehty facelift on Toyotan mukaan kaikkein suurin.

En tässä mulkaisussa kuitenkaan keskity vertailemaan uuden ja vanhan eroja vaan käsittelen tätä ihan uutena testiautona.

Verso on siis tila-auto ja näin ollen trendiä mukaillen hieman korkeampi. Takaosaan saa nostettua myös kaksi lisäistuinta, joilloin autosta tulee seitsemänpaikkainen.

Aloitetaan kuitenkin taas hieman ominaisuuksilla:

 • Moottori: 2.0 L diesel
 • Teho: 91kw (122 hv)
 • Vääntö: 310 Nm
 • Yhdistetty kulutus: 4,7 L/100 km
 • CO2 päästöt: 129 g/km
 • Huippunopeus: 185 km/h
 • Kiihtyvyys (0-100 km/h): 11,3 sec
 • Paino: 1540-1640 kg
 • Hinta Active varusteilla: noin 31300€

Side

Verso on sivusta katsottuna hyvin paljon Auriksen näköinen, ainoastaan korkeampi ja pidempi. Se mikä on ehkä suurin ero on Sivupeilin edessä oleva pieni ikkunalasi. Koeajolla huomasin, että tämä pieni lasi on hyvin tarpeellinen auton mittojen hahmottamiseen. Etukulmaa ei muutoin näkisi ollenkaan.

Front

Edestä Verso noudattaa Toyotan peruslinjoja. Virtaviivainen nokka tuo apua ilmanvastukseen. Business paketissa tulee mukana Bi-Xenon valot.

Rear

Takapää noudattaa tila-autojen normeja eli korkea ja pystysuora peräpää. Versossa on erikoisuutena nämä ”tuning” lamppujen näköiset takavalot.

FrontSeats

Etupenkit ovat hyvin nojatuolimaiset…tai siis vastaa sellaisia aulatiloissa olevia nojatuoleja, jotka ovat jämäköitä mutta silti mukavia istuttavia. Penkit ovat hieman tavallista autoa ylempänä, joten Versoon on paljon helpompi nousta kyytiin. Etupenkkien välissä olevan kyynärnojan sisällä on teline kahdelle erikokoiselle juomapullolle. Sinne menee jopa litran vesipullo.

BackSeats

Takapenkit ovat erillisiä istuimia, joita voi jokaista siirtää eteen- tai taaksepäin. Etupenkkien takana on nousevat pöytäalustat, joista varmasti on helpotusta pitkällä matkalla takapenkkiläisten ajan kulumiseen. Aikuiselle takapenkit ovat hieman pienet enkä itse välttämättä haluaisi siellä kovin pitkää matkaa matkustaa. Lapsi piti takapenkillä istumisesta ja sieltä näki kuulemma hyvin ulos.

SevenSeats

Tavaratilasta saa hihnasta vetämällä nostettua vielä kaksi penkkiä jolloin autosta saadaan seitsemän paikkainen. Nämä penkit ovat kyllä niin ahtaat ettei sinne saa kuin 3-4 vuotiaan.

Dashboard

Ratissa on napit siististi eikä niitä ole liikaa. Keskikonsoli on hyvännäköinen ja selkeä käyttöinen. Toyotan Touch ’n Go kosketuspaneelista säädetään soitinta, navigaattoria ja handsfreetä mutta sieltä näkyy myös auton ja sen hetkisen ajomatkan tietoja. Tuulettimen ritilöitä on ehkä tilaan nähden liian vähän. Mittaristot ovat normaalista poiketen kojetaulun keskellä. Itselleni tämä on vähän vieras ratkaisu, joka vaatisi kyllä paljon totuttelemista. Onneksi mittarit ovat sentään käännetty kuljettajaa kohti ja näin sijoitettuna ne näkyvät pienelläkin vilkaisulla.

Trunk

Kun viimeiset penkit on käännettynä alas, on tavaratila ihan mukavan kokoinen. Jos takimmaiset penkit taas ovat ylhäällä, voi jo pelkkien ruokaostoskassien sijoittaminen olla hankalaa. Perimmäisen pohjalevyn saa myös nostettua ja sieltä löytyy hieman lisätilaa. Takaluukku nousee niin ylös ettei siihen myöskään lyö päätä alla seisottaessa.

 

Loppupäätelmä

Versosta näkee hyvin ulos ja liikenteen, koska siinä istutaan hieman korkeammalla. Sivupeilit saisivat olla hieman suuremmat sillä se helpottaisi korkeamman auton ympäristön havainnointia. Etupenkeillä on mukava istua sillä ne tukevat hyvin ja korkeammalla istuminen ei rasita samalla tavalla kuin makaavammassa asennossa istuminen.

Vaihteet toimivat hyvin mutta ykkösvaihde on todella hidas ja lyhyt välitykseltään. Mittaristo on selkeä ja niiden sijaintiin kojetaulun keskellä varmasti tottuu ajan myötä. Ohjaus on hyvin voimakkaasti tehostettu kaupunkinopeuksissa. Ratista on pehmeä ottaa kiinni mutta muotoilua siinä ei juurikaan ole. Hieman ehkä myös liukkaan oloinen.

Moottori on ensin hyvin rauhallinen ja oikeastaan vasta 1800 kierroksen jälkeen tulee huomattava tehopiikki. Vääntöä löytyy tarpeeksi kiihdyttämään auto reippaasti ohituksiin ja moottoritien liittymiin. Moottorin ääni ei juurikaan kuulu sisälle kuin paikallaan oltaessa. Dieseliksi siis hiljainen. Äänieristys on muutenkin kunnossa eivätkä myöskään rengasäänet kuulu sisälle  häiritsevästi.

Loppuun vielä video, jossa kerron lisää samoja ja kenties uusiakin asioita.English

Hi.

This time I got a new Toyota Verso for a test from Autokiila Turku. This MPC has seats for seven persons and it’s still based on the Verso that was introduced in 2009. Since then, multiple face-lifts have been introduced and the one they did this year was a huge one according to Toyota.

However I do not intend to concentrate on the differences between the old version and this new version but I deal with it as a new car model.

Toyota Verso is a Multiple people carrier and as the trend is, it’s a bit higher than normal cars. You can also lift two extra seats to the trunk to get the 2 extra seats and fit seven people inside.

Lets begin with the features:

 • Engine: 2.0 L diesel
 • Power: 91 kw (122 hp)
 • Torque: 310 Nm
 • Combined fuel consumption: 4,7 L/100 km
 • CO2 emissions: 129 g/km
 • Top speed: 185 km/h
 • Acceleration (0-100 km/h): 11,3 sec
 • Weight: 1540-1640 kg
 • Prise with the Active pack: about 31300 € in Finland. Most likely a lot less if you are somewhere else.

Side

Verso looks very much like Auris when looked at from the side. It’s just longer and higher. The difference you see is the little extra glass located in front of the side mirrors. As I drove this Verso I quickly noticed how good this little glass is where it is. You’ll see the measures of the car better in tight spots.

Front

Verso looks like the rest of the Toyotas from the front. Very streamlined nose is helping on the air resistance value. You’ll also get the Bi-Xenon lights if you take the business pack.

Rear

The rear end follows the trend with MPCs and that is high and vertical rear end. Verso has these special ”tuning-like” rear lights.

FrontSeats

When you sit on the front seat, it feels a bit like sitting in an armchair in a lounge. Very comfortable to sit on and not too soft either. They are on a bit higher than in a regular car so it’s easy to step in. There is a nice armrest between the front seats and inside you can find a place for two bottles. You can even fit a one liter water bottle inside.

BackSeats

Back seats are made from 3 separate seats that can be moved back and forth. There are little tables behind the front seats that you can lift to a table. Helps on a longer trips when kids don’t have enough to do. Back seat are a little too small for an adult though. I’m not sure if I wanted to sit there a longer trip. A child liked sitting there and said that you can see out very well.

SevenSeats

With a pull of a strap you can lift two extra seats from the trunk. That is how you get seven seats for this car. These seats are so small though that it’s best for kids aged 3-4 years.

Dashboard

Buttons are located nicely on the steering wheel and not too many of them either. The middle console is clear and easy to use. Music player, navigator and handsfree system are controlled from the Toyota Touch ’n Go touchscreen. You can also see some information about the current trip there. There might be a little too few air vents but testing that would require warmer weather are more time. Unlike normally the meters are located in the middle of the dashboard. I’m still not used to that kind of placing but maybe one gets used to it after a while. Luckily they have been turned towards the driver to give a better view.

Trunk

When the last seats are turned down, the space inside the trunk is rather good. If the seats are up, you might have trouble fitting your grocery bags inside. If you lift the floor or the trunk, you’ll find some extra storage space. The tail hatch lifts high enough so that you don’t hit your head when standing under it.

Conclusion

The visibility on the Verso is good because you sit a bit higher than normal. I’d hope the side mirrors would be a bit larger since it would help perceiving the large measures of this car. Its comfortable to sit on the front seats and it doesn’t strain your back like if you were sitting in a more lying position.

The transmission works great but first gear is a bit short and slow. The meters are clear and I guess you get used to this special location. Steering feels very light especially on city speeds. Steering wheel is very soft to hold on but it doesn’t have any form that would make the grip better. Sometimes it might feel a bit slippery too.

The engine is calm at first and after 1800 rpm it has a kind of a power spike. There is enough torque to accelerate the car when overtaking or getting more speed for motorways. Soundproofing is well made because you can’t hear much of the engine noise or the noise from the tires. Maybe a bit more when not moving.

To conclude the article I’ll give you a video to watch. There are tell a bit more about the car and much the same things as in this article. Enjoy.Edellinen artikkeliToyota Auris Hybrid
Seuraava artikkeliOpel Adam
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.