Supermodel in rubber boots – Huippumalli kumisaappaissa

0
5591

Citroën DS3 VTi 120 So Chic

 

Follow this link to read this article in English

 

Veho Turku antoi meille koeajettavaksi Citroën DS3 VTi 120 auton, joka oli So Chic varustelulla. Lyhyesti sanottuna auto on pieni, mutta bling bling ja oolalaa. Eli toisin sanoen auto on kaunis kuin se olisi juuri haettu Victoria’s Secrets:in näytöksestä. Ihastelkaapa ensin vaikka näitä ulkokuvia.

 

 

Tässä sivukuvassakin näemme jo kuinka paljon kaikenlaisia koristeita autoon on saatu upotettua. Esimerkkinä nyt vaikka tuo kiiltävä kromikoriste tuossa alahelmassa. Mustan ja valkoisen värin raja on saatu myös hienosti epätasaiseksi. Tästä näkee tosin tylsempiäkin yksityiskohtia kuten auto on kolmiovinen. Oven kahvakin on perinteinen mutta on se sentään saatu kiiltäväksi. Muotoilultaan auto on pyöreä ja virtaviivainen.

 

 

Edestäpäin auto näyttää Citroënille. Maski on normi citikkaa ja ilmanottosäleikkö on suurikokoinen. Etuvalojen umpiot ovat suuret ja alhaalla on sumuvalot. Sumuvalot tosin ovat mielestäni ylempänä kuin monessa muussa autossa. Sumuvaloista vielä reunempana on ledi-viivat, joita ihmettelinkin hyvän aikaa. En oikein meinannut keksiä mistä ne syttyvät ja olinkin jo melkein ristimässä ne koristeiksi kunnes keksin että kaikki valot täytyy laittaa pois päältä. Häh? Joo näin on. Tältä ne sitten näyttää kun ovat päällä.

 

 

Hyvältä näyttää, kuin timanttikorut mallin yllä.

 

 

Takapää näyttääkin sitten mielestäni vaudikkaalta. No mutta sporttiversiohan tämä onkin kun on kyse Citroënin DS mallista. Citroën merkin yläpuolella oli myös taiteellinen DS-merkki. Takaspoileri on sopusuhtainen ja kiiltävällä mustalla sopii muuhun kattoon oikein hyvin.

 

 

Vanteet DS versiossa on 16″, joka on mielestäni aika iso koko pieneen autoon. Musta ja hopean sekoitus on onnistunut hyvin. Kun on sitten näinkin isot vanteet niin tossut on sitten matalapohjaiset ballerinat. Leveä lesti antaa hyvän pidon asfaltilla.

 

 

Tavaratila on todella pieni. Tosin ostoskassit menevät hienosti. Golf bägiä oli tässä tapauksessa turha kuvitellakaan sovittavansa sisään. Penkin kaatamalla toki senkin saa jos mielii shoppailureissun välissä käydä heittämässä kierros jossakin.

 

Sisätilat:

 

 

Sisätiloissa löytyy lisää koristeluja ja bling blingiä. Ensinnäkin kojelauta on pianomustaa eli kiiltää kuin konserttitalon flyygeli. Penkit ovat hyvin urheilulliset ja sivutuki oli sporttiseen ajoon tehty. Vaihteet olivat tarkat ja vaihdekepissä oli sekä metallinkiiltoa että pianomustaa. Mittarit olivat selkeitä ja niiden yläpuolella oli hassu aurinkolippa. Ratista sai tukevan otteen. Jalkatilat olivat edessä hyvät, kunhan penkkiä siirsi aika taakse.

 

 

Takapenkillä on periaatteessa tilat kolmelle. Älä kuitenkaan kuvittele mahduttavasi sinne kolmea aikuista. Kolme lasta voi ehkä vielä mennä mutta joka tapauksessa eteen tulee ongelma joka selviää alla olevasta kuvasta.

 

 

Kuljettajan penkki on nyt säädetty sopivaksi. Etupenkin ja takapenkin väliseen jalkatilaan mahtui juuri ja juuri kameralaukku eikä sekään kovin hyvin. Matkustajalle tämä tarkoittaa liian pientä tilaa. Kun toinen kuljettaja (joka oli vielä pidempi) sääti penkin itselleen melkein sopivaksi, ei jalkatilaa enää takana ollutkaan yhtään. Sovitaan siis niin, ettei tällä ole tarkoitus kuljettaa takapenkillä kuin lisää ostoskasseja tai yhden lapsen. Noista penkeistä vielä sen verran, että etupenkissä oli kaksi säädintä penkin kaatamiseksi. Niiden oikea toimintajärjestys jäi vielä hieman epäselväksi koska takaisin laitosta seurasi aina pienoinen taistelu. Kai tuon kokemuksen kautta sitten oppii.

 

Seuraavassa kahdessa kuvassa näkyy ohjaamo vielä paremmin ja kuinka kiiltoa ja yksityiskohtia on paljon.

 

 

 

Moottori:

 

 

Nyt on siis kyseessä Citroënin DS3 versio, jonka pitäisi olla urheilullinen ja omasta mielestäni se ralliauto. Testiin saimme 120 heppaisen version joka tehon puolesta jätti meidät valitettavasti aika kylmäksi. Moottori kaipailisi selvästi turboa, jotta kiihtyvyyttä saataisiin enemmän. Moottoritilavuus on 1.6L.  Tästä on olemassa myös 156 hv versio, joka varmasti sitten jo tuntuu paremmalta (siinä on myös ahdin). Sitten näiden päälle on olemassa vielä Racing versio jonka hevoslukemat meneekin jo 200 paremmalle puolelle. Sellainen sitten vertailun vuoksi joku kerta testiin.

Ajo-ominaisuudet ovat viimeisen päälle. Alusta on sporttisen kova, mutta ei kuitenkaan niin kova että selkänikamat pitäisi käydä uusimassa jokaisen hidastustöyssyn jälkeen. Ohjaus on nopea ja kevyt, ehkä hieman yliohjautuva mutta minä pidän sellaisesta. Mutkaisella tiellä auto käyttäytyi kuljettajan ehdoilla ja meni mutkat tarkasti ja tiukasti. Ohjaus ja alusta ovat niin hyvät, että ne suorastaan anelevat painamaan lisää kaasua mutkissa.

Ennen kuin näytämme teille Pikamulkauksen tekemän videon Citroën DS3:sta, pitänee mainita vielä sekin, että tämä valittiin vuonna 2011 vuoden naisten autoksi (mitäs minä siitä shoppailusta taas sanoinkaan). Vastapainoksi myös Top Gear -lehti valitsi sen vuoden 2010 autoksi ja mm. James May kommentoi sitä: ”Voisin hankkia tämän Citroënin, koska se on jännä”.

 


 


Plussat ja miinukset
+ Ajo-ominaisuudet
+ Kaunis
+ Paljon yksityiskohtia

– Jalkatilat
– 120 hv moottori ei tee oikeutta DS3 mallille. 156hv malli tai racing sopisi paremmin.

 

Kiitokset vielä Turun Veho autoliikkeelle auton lainauksesta.

Turun seudulla Citroënit myy Veho Turku, Vesilaitoksentie 1, Raisio. Heidän sivuillensa pääset klikkaamalla alla olevaa logoa.

 

Muut jälleenmyyjät voit halutessasi hakea Citroen Suomi sivuilta
Kuuluuko tämä auto mielestänne catwalkille vai kierrättekö mielummin ranskalaiset kaukaa? Kerro meille oma mielipiteesi jättämällä kommenttisi ruudun alareunassa.

English

We got a Citroën DS3 VTi 120 So Chic for a test. Shortly said the car is small but bling bling and oh la laa. In other words it’s beautifull as it would just have been performing in Victoria’s Secrets modeling show. Feast your eyes with these pictures.

 

 

We can see from this side picture how many different kind of decorations they’ve put into the car. Take that shiny chrome decoration in the side skirt for example. The line between the black and white has been interestingly drawn. You can also see some more boring details like it has three doors. The handle of the door is traditional but at least it’s shiny. The design of this car is very rounded and aerodynamic.

 

 

It’s looks like a Citroën from the front (no kidding). The mask is normal and the airtake cover is rather large. The front lights are large and there’s fog lights lower. Then again, the fog lights are higher than usually or at least that’s how I saw it. Next to fog lights there’s stripes of led. I wondered those for a long time because I just couldn’t find a way to turn them on. I almost made a decision that they are only decorations but then it came out that you need to turn off lights to get them light up. Strange but that’s how it went. Here’s a picture of the LED-lights on.

 

 

Looking good, like diamond pearls.

 

 

The rear end looks sporty. Well we’re looking at a DS model so I guess it should be sporty. There’s an artistic DS sign over the Citroën sign. The rear spoiler is just the right size and with it’s shiny black color it fits the roof perfectly.

 

 

The DS version has 16″ rims (156bp has 17″ and the racing version has 18″) which I think is pretty large for a small car like this. The mixture of black and chrome looks good on the rims. Tires are wide and give a good grip on the road.

 

 

The trunk is very small but takes shopping bags nicely. I didn’t bother to do the golf bag test because I guess you can all see it doesn’t fit unless you turn the back seats down.

 

Interiors:

 

 

More decorations and detail can be found inside. The dashboard is piano black and shines like a grand piano in a concert hall. The seats are sporty and the side support is very tight. The gears are precise and the gearshift has metal shine and piano black. The meters are clear and on top of them is a funny looking sun visor. You get a good grip from the steering wheel and it feels confortable. There is space for you legs in front if you just move the seat back enough.

 

 

In priciple there is space for three person in the back. Just don’t think putting 3 adults in there. I guess you can fit three children in there but even then you’d have a problem that is seen in the next picture.

 

 

The drivers seat is now set for the driver. Between the front and the back seat you can barely fit a camera bag and now even very well. For the passenger in the back it means too small space for feet. When our second tester (who was even taller) adjusted the seat for him, there was no space left for the rear passenger. So let it be so that it’s not meant to have passengers on the back (or maybe just one child) but it is meant for hand bags or shopping bags. One more thing about the seats. The drivers seat had to levers to turn the seat down but it wasn’t very clear how you use them and in which order. I had some trouble with it until I got the seat back into the desired position. I guess it just needs some more experience.

 

2 pictures following are showing even better how the cockpit shines and has many many details.

 

 

 

The engine:

 

 

So this is a Citroën DS3 version which should be sporty and in my mind, a rally car. The car we got to test was with 120bhp and it’s power left us a bit disappointed. It’s clearly missing a turbo for a better acceleration. It’s a 1.6L engine. There is also a 156bhp version of this car and I’m sure it would feel much better (it has a turbo). On top of these two, there’s also a racing version that has over 200bph. I’d really like to test one of those, please.

The driving characteristics were perfect. It has a sporty-hard chassis but not too hard so that you’d need to check your spine every time you drive over a speed bump. The steering is fast and light, maybe a bit of oversteering but I like it better. On a winding road it turned like a pro, sharp and precise. The chassing and the steering are actually so good that it just screams to go faster in the corners.

Before we show you the video that we made about the Citroën DS3, it’s worth mentioning that this car was selected as the Women’s car of the year 2011 (what did I say about shopping). For some balance it was also selected by Top Gear magazine as the Car of the Year 2010 and James May commented it: ”I could get this Citroën because it is so exciting”.


 


 

Pros ’n cons
+ Driving features
+ Beautifull
+ Lot’s of detail

– Space for your legs
– 120 bhp engine just don’t do justice for the DS3 model. 156bhp version or the racing model would fit better.

 

To get your own Citroën DS3, go to and find out your local dealer.

So what do you think, is this a supermodel or do you fancy something else more? Leave us your comments and tell us how you feel about this.

 

Edellinen artikkeliSeat Ibiza ST 1.2 TSI
Seuraava artikkeliTopless vai topped Pizza
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.