Netflix 2/2

2
3326

NETFLIX Mobile

Hei.

 

Nyt vuorossa Netflix testin toinen osa ja tässä käsittelemme Netflixin mobiilikäyttöä. Oman testini suoritan Apple Iphone 5 älypuhelimen kanssa. ViaPlayn mobiilitestissä käytin silloin myös Applen puhelinta (4S), joten sikäli testit ovat vertailukelpoisia.

Aloitetaan ensin sillä mitä tapahtuu kun sovellus avataan.

 

Eli ensin perinteinen kirjautumisruutu.

 

Kirjautumisen jälkeen tulee etusivu, jossa ylärivillä on kesken olevat katselut ja seuraavilla riveillä kategorioittain ohjelmia, joita Netflix suosittelee mieltymyksien mukaan. Ruudun vasemmassa yläreunassa on valikkovalinta.

 

Valikosta tulee kategoriavalinta, jolla saa listattua ohjelmia.

 

Ruudun oikeasta reunasta saa taas hakuvalinnan.

 

Kun sitten vihdoin valitsee jonkin ohjelman, tässä tapauksessa piirretyn sarjan, tulee esille lyhyt kuvaus ohjelmasta, arvostelu sekä lista jaksoista (jos sarja siis). Jokaisen jakson kohdalla on oma Play-kuvake, josta kyseistä jaksoa voi alkaa katsomaan.

 

Ohjelma näkyy koko ruudun kokoisena ja hallintanapit tulevat näkyviin jos kuvaa koskettaa. Valmis-nappia painamalla pääsee pois elokuvasta. Tässä piirretty esimerkissä ei kuvanlaatu ollut kovin ihmeellinen koska alkuperäismateriaalikaan ei välttämättä ole laadulla pilattu. Otetaan siis jokin elokuva esimerkiksi.

 

Kuvanlaatu oli tällaiselle pikkuruudulle aivan sopiva.

 

Loppupäätelmä

 

Wlanissa elokuvat latautuivat nopeasti mutta kokeillessani 3G verkkoyhteydellä palvelu ilmoitteli vähän väliä yhteyden katkeamisesta ja lataamisajat olivat aivan liian pitkiä. Toivottavasti tämä oli vain jokin hetkellinen ongelma, koska palvelua ei voi käyttää 3G yhteydellä mikäli se toimii näin. Se, onko 3G yhteydellä katselu muutenkaan järkevää onkin sitten toinen juttu. Hyvän kuvanlaadun takaamiseksi kun pitää olla yhteyskin kunnossa. Jos nyt kuitenkin verrataan ViaPlayn 3G toimivuuteen niin ViaPlay toimi 3G yhteydellä kun taas Netflix ei.

 

Edit 24.10.: Kokeilin 3G yhteydellä uudemman kerran uutena päivänä ja toisessa paikassa. Yhteys toimi nyt paljon paremmin eikä katkeiluja esiintynyt. Olisiko mulkausajankohtana sitten ollut jotain häiriötä joko palvelussa tai verkossa, sitä en tiedä mutta nyt näytti toimivan niinkuin pitääkin.

 

Kuvanlaatu on riittävä älypuhelimen ruudulle (jopa Iphonen tarkalle resoluutiolle). Sovelluksen käyttöliittymä oli tehty tarpeeksi yksinkertaiseksi ja ruudulla seikkailua tulee mahdollisimman vähän. Sovellus myös toimii wlan yhteydellä nopeasti.

 

Jäljelle jää siis vielä plussat ja miinukset

+ Yksinkertainen käyttöliittymä
+ nopea wlan käytössä
– sovellus kaatui verkkoyhteyksien hitaillessa.

 

Onko teillä jollain mahdollisesti tablet-tietokone ja olette testanneet Netflix palvelua sillä? Tai onko joku mahdollisesti kokeillut Android puhelimella palvelua? Kerro omat kokemuksesi kommenttikentässä tai kysäise lisää jos jokin asia jäi vielä vaivaamaan.

 

Edellinen artikkeliNetflix 1/2
Seuraava artikkeliApple Iphone 5
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

2 KOMMENTIT

  1. Surkea 3G yhteydellä? Vaihda Sonera Saunalahteen niin ei ole enää surkea. Täällä striimaa Full HD:tä ongelmitta Netflixissä mobiilisti kotona ja matkoilla, ilman käyttökattoa.

  2. Taisi mulkaisuhetkellä olla jotain häikkää jossain kohtaa ketjua. Joka tapauksessa nyt kun kokeilin uudemman kerran niin toimi juuri niinkuin pitääkin. Artikkelia editoitu vastaamaan nykytilannetta.

    Lisäksi facebook kommentointi ei näyttänyt toimivan joten sekin on nyt korjattu.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.