Netflix 1/2

0
4995

NETFLIX

 

Hei.

 

Tällä kertaa meillä oli mulkaistavana uusin Suomeen rantautunut online-elokuvapalvelu. ViaPlayn palveluhan meillä oli jo aiemmin testissä ja tämä kilpailee suoraan tuon kanssa. Olen jakanut tämän testin kahteen osaan ja tässä ensimmäisessä keskitymme Netflix palvelun käyttämiseen tietokoneella. Toisessa osassa mulkaisemme miten palvelu toimii mobiililaitteella.

Rekisteröityminen

 

Kaikkien, jotka haluavat katsella Netflixin elokuvia ja tv-sarjoja, tulee ensin rekisteröityä käyttäjiksi. Tämän voi tehdä avaamalla sivun www.netflix.fi.

 

Netflix palvelu tarjoaa kaikille uusille käyttäjille ensimmäisen kuukauden veloituksetta. Tämä näyttää olevan aika standardi tapa näillä palveluilla. Kuitenkin, jos satut olemaan myöskin Spotify käyttäjä ja vieläpä maksava sellainen, kannattaakin mennä www.netflix.fi/spotify sivulle ja rekisteröityä siellä. Sivusto ei sitä tässä vaiheessa ilmoita, mutta rekisteröidyttyäsi saat huomata saaneesi koko loppuvuoden 2012 ilmaiseksi. Jos kuitenkin ehdit jo rekisteröityä tavallista tietä, ei lisäjaksoa saa enää jälkeenpäin. Harmillista, ettei sivusto juurikaan mainitse tuosta missään.

Kun rekisteröinti on suoritettu ja kirjauduttu sisään, saat eteesi pääsivun. Rekisteröitymisen yhteydessä sinulta on kyselty elokuvamieltymyksiä ja näiden vastausten perusteella eteesi työnnetään ensin elokuvia ja sarjoja, jotka palvelun mielestä vastaavat mieltymyksiäsi.

 

Valikoiden kautta saa toki sitten selailtua muitakin. Ilokseni kuitenkin huomasin, että jo tällä etusivulla minulle tarjottiin muutamaa katsottavaa ohjelmaa. Valikoiden kautta sitten tuli paljon muitakin…itse asiassa hyvin montakin.

 

TV-Sarjat

 

 

ViaPlayn osalta petyin silloin suuresti tv-sarja tarjontaan. Kuten siinä artikkelissakin totesin, en löytänyt sieltä juuri kiinnostavaa katseltavaa. Netflix taas läväytti eteeni heti Top Gearia, Walking Dead:ia, Myth Busterssia sekä Totuuden miekkaa (tosin siitä kannattaa ehdottomasti lukea Terry Goodkindin kirjat). Ai että alkoi heti kiinnostaa sarjojen katselu. Lasten sarjoja löytyi myös, jopa sellaisia tähtiä kuin Histamiinin joulukalenteri. Tulee aivan oma lapsuus mieleen ja näin ollen aivan pakko näyttää myös omalle lapselle.

 

Elokuvat

 

 

Entäs elokuvat sitten? Kyllä löytyi sieltäkin katseltavaa heti alkuunsa. Myös täältä löytyi helmiä, kuten Dr Jerry ja Mr Hyde eli yksi Jerry Lewis:in parhaimmistoa. Kovin uutta materiaalia ei elokuvapuolelta kyllä löytynyt. Iron Sky oli uusin löytämäni, mutta suurin osa oli useamman vuoden vanhoja. Tällä hetkellä ainakaan siis ei palvelua kannata ottaa, jos odottaa näkevänsä uusimpia elokuvia.

 

Toiminta

 

Palvelua on hyvin yksinkertaista käyttää. Sivusto käyttää Microsoftin Silverlight:ia (kuten teki ViaPlaykin) ohjelmien näyttämiseen joten MS vihaajilla voi tulla siitä jotain näppyjä. Joku Linuxia käyttävä voisi kommenteissa myös kertoa, toimiiko siinä. Windows seiskassa, jolla testi suoritettiin, kaikki toimi loistavasti.

Listalta kun löytyy kiinnostavaa katsottavaa, valitaan kyseinen ohjelma hiirellä. Ohjelmaa ladataan hieman aikaa (minulla noin pari-kolme sekuntia) ja sitten alkaakin ohjelma jo näkymään. Ohjelman saa yhdellä klikkauksella näkymään koko ruudun kokoisena. Mikäli ohjelman katsominen jää kesken, tallentuu kohta Netflix palveluun ja sitä voi jatkaa myöhemmin samasta kohdasta (myös toisella katselulaitteella). Kuvan laatu oli ensin katselua aloitettaessa kohtalainen mutta hyvin pian parani erinomaiseksi (käytössä linjanopeuden mukaan säätyvä tarkkuus). Äänitaso oli hieman hiljainen, joten sitä täytyy kenties säätää kuuntelupäästä lujemmalle.

Plussat ja miinukset

 

+ Paljon tarjontaa
+ Selkeä ja yksinkertainen käyttöliittymä
+ Tekstitykset (tai dubbaus)

– Elokuvat aika vanhoja

 

Loppupäätelmä

 

Mielestäni tämä on tällä hetkellä paras online-ohjelmapalvelu. Markkinoille on lähiaikoina tulossa vielä kolmas peluri, joten katsotaan miten tämä pärjää sitä vastaan. Elokuvien määrässä ja varsinkin uudemman materiaalin saannissa on vielä parannettavaa. Hyvin todennäköisesti materiaalia tullaan lisäämään jatkuvasti (ja kenties poistamaankin jos toimii samoin kuin ViaPlay) joten eiköhän niitä uudempiakin saada jossain vaiheessa.

 

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan palvelua ainakin sen ilmaisen ajan. Siten voitte itse päättää onko palvelu jatkon arvoinen vai ei. Minä löysin monta ohjelmaa, jotka kiinnostaa. Onneksi niihin on tuota katseluaikaa. Jos samanlaista materiaalia on tulossa lisää, on tämä hyvinkin tuon 7,99€ kuukausihinnan arvoinen.

 

Artikkelin toinen osa ilmestyy lähiaikoina.
ENGLISH

This article was about the Netflix VOD-service which just became available in Finland and other Scandinavian countries. This has been available elsewhere for a while already. Since it’s about the service in Finland, the article is written in Finnish only. If you would like to read it in your own language, please use the translation option on the sidebar. Or if you’d really want me to tell you about this service in English too, please let me know in the comments.

 

Edellinen artikkeliWorld of Warcraft – Mists of Pandaria
Seuraava artikkeliNetflix 2/2
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.