Buzzador: ViaPlay TV + Movies Part 2/2

2
4512

Tässä Buzzador kampanjan mahdollistaman testin toisessa osassa käsittelemme Applen IPhone, IPad ja IPod laitteille tehtyä ViaPlay sovellusta. Testi tehtiin Apple IPhone 4S älypuhelimella. Buzzadorista ja siihen liittymisestä voit lukea artikkelin ensimmäisestä osasta.

 

ViaPlay sovelluksen voi Applen Iphone, Ipad ja Ipod laitteille ladata suoraan Apple Storesta. Sovellus on ilmainen mutta käyttö vaatii rekisteröitymisen palveluun http://viaplay.fi sivulla ja jonkin pakettivaihtoehdon tilaamista.

 

Aloitusruutu

 

Kirjautumisen jälkeen päästään aloitusruudulle, jossa on poimintoja ohjelmista ja sitä voi rullata sormella alaspäin. Yläpuolella on valikko, josta voi valita joko TV sarjat, leffat tai urheilun. Alhaalla taas on kuvakkeita, joista ensimmäinen on perusnäkymä. Alaspäin osoittava nuoli tarkoittaa ladattavaa sisältöä (voit ladata ohjelmia Applen laitteellesi, jotta voit katsella niitä 30-päivän ajan offline tilassa). Tähti tarkoittaa suosikkeja ja hammasrattaasta pääset asetuksiin. Suurennuslasi on tietysti haku-kenttä.

 

TV

 

TV osiossa tulee lista sarjoista, joita tv:ssä on aiemmin näkynyt. Ihan uusimpia sarjoja en listalta löytänyt, joten tämä osio jäi vähemmälle käytölle. Navigointi oli sulavaa. Alaspäin rullaamalla saa lisää ja painamalla jotain elokuvaa pääsee tarkempiin tietoihin. Huomasin, että pyyhkäisemällä jo listalla jotain ohjelmaa saa myös joitain tietoja näkyviin sekä katselun käynnistämisen. Paljon vaihtoehtoja siis.

 

Leffat

 

Ylhäällä kuva Leffa osiosta ja sen A-Ö listauksesta (eli kaikki elokuvat aakkosjärjestyksessä).

 

Leffan tiedot

 

Valitsemalla jonkin elokuvan saa sen tiedot näkyviin sekä katselun aloituspainikkeen. Tässä vaiheessa on pakko mainita pienestä kieliongelmasta, joka näkyy myös otetuissa kuvankaappauksissa. Valikot ovat kyllä suomeksi mutta melkein kaikki muu näkyy ruotsinkielisenä. Myös ohjelmien tekstitykset tulivat aina vaan ruotsiksi. En löytänyt mistään valintaa jossa tuota olisi voinut muuttaa ja Viaplayn sivuilla oli mainittu vaan, että kielisyys tulee suoraan laitteen kieliasetuksista. Lopulta poistin koko sovelluksen ja latasin sen sitten uudelleen. Tämän perään vielä puhelimen uudelleenkäynnistys (tekee ihan hyvää muutenkin välillä käynnistää se uudelleen) ja sen jälkeen kaikki olikin mystisesti kunnossa. Kuvat otettu ennen tätä toimenpidettä. Myös tekstitykset tulevat oikein tuon uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

 

Leffa pyörimässä

 

Tältä näyttää kun leffa pyörii Iphonessa. Kuva on retina näytöllä loistavan näköistä katseltavaa eikä näin ollen edes pieni ruutu häiritse niin paljon. Ipadin isolla näytöllä kelpaa varmasti leffaa katsella missä vain ja milloin vain 🙂

 

Liikkuva kuva sanoo vielä enemmän kuin valokuva, joten alla vielä linkki pikamulkauksen Youtube-kanavalla olevalle videopätkälle, jossa pyörii Asterix elokuvan alkua. Myös tuossa on vielä tuo kieliongelma mutta siitä näkee hyvin miten loistavasti leffa näkyy.

 

 

Yhteenveto:

 

ViaPlay on varsin lupaavan oloinen palvelu, joka pääsee oikeuksiinsa nimenomaan mobiilikäytössä. IPadin seuraksi tämä olisi yksi ”must to have” ja Iphonellakin se on niin hyvä kuin pienellä ruudulla voi yleensäkin olla. Navigoiminen sekä weppisivulla että Appsissa on sujuvaa ja sieltä löytää helposti haluamansa. Tarjonta on sen verran laaja, että jokaisen luulisi löytävän jotain katsottavaa. Mikäli tuohon ottaisi vielä urheilun mukaan niin Ipad/Iphone varmasti juurtuu käteen 🙂 Sen verran paljon sitä tulisi katsottua.

 

Ongelmitta tässäkään ei kuitenkaan selvitty vaan ensin oli tuo Iphone applikaation kieliongelma joka kuitenkin selvisi suhteellisen vähällä vaivalla (huomioitavaa on myös se, etten löytänyt ketään jolla olisi ollut vastaavanlainen ja raportoinut siitä). Vielä kun pöytäkoneen ongelma (eli ei suostu näyttämään mitään ohjelmia) selviää niin saan loppuajan nautiskella hyvästä ohjelmien tilauspalvelusta. Tuo olisi sikäli tärkeää, että jos haluan katsella ne elokuvat isolta TV-ruudulta, täytyy se tulla nimenomaan pöytäkoneesta.

 

Suurimman osan testeistä suoritin käyttäen WLAN-verkkoa (pöytäkone on 100mb valokuituyhteydellä). Kokeilin elokuvan katsomista myös 3G-yhteydellä eikä siinäkään ollut näkyvissä minkäänlaista pätkimistä ja kuvanlaatukin pysyi hyvänä. Tämä oli kuitenkin kaupunkialueella joten jahka pääsen testaamaan ViaPlaytä jostain kauempaa niin sen tulokset tulevat kommentteihin. Lähettäkää kommentteja ja kysykää lisää jos jokin asia jäi vaivaamaan.

 

Minkäs leffan sitten katsoisin 🙂

Edellinen artikkeliGod Morgon – Bifido mehut
Seuraava artikkeliBuzzador: ViaPlay TV + Movies Part 1/2
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

2 KOMMENTIT

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.