Buzzador: ViaPlay TV + Movies Part 1/2

2
4717

Hei.

 

Tällä kertaa mulkaisimme ViaPlay VOD palvelun (Video on demand) TV+leffapaketilla. Mulkaisen tätä samalla buzzadorina ja siitä hieman lisää ensin.

 

Tarkkasilmäisimmät ovat saattaneet viime aikoina huomata oikealle palkkiin ilmestyneen Buzzador kuvakkeen. Buzzadorit saavat ilmaiseksi testattavakseen eri kampanjoihin liittyviä tuotteita ja heidän tehtävänsä on kertoa tuotteesta (tai palvelusta) oma rehellinen mielipiteensä. Tämän lisäksi tarkoitus on kertoa siitä ja mielipiteestään eteenpäin parhaaksi katsomallaan tavalla (kasvotusten, facebook, twitter, blogi). Sattumoisin tämä sopii pikamulkauksen toimintaan enemmän kuin hyvin, joten mukana ollaan. Tässä kampanjassa saatiin testattavaksi Viaplay kahdeksi kuukaudeksi ja buzzattavana on erityisesti uusi Viaplay Iphone/Ipad applikaatio joka ilmestyi kesäkuun lopussa.

Jos olet kiinnostunut uutuustuotteiden testaamisesta ja mielipiteesi kertomisesta, voit liittyä buzzadoriksi vaikka alla olevasta linkistä jossa minä toimin kutsujana.

 

Haluan mukaan!

 

Jos haluat tietää ensin palvelusta enemmän niin käy katsomassa täältä:

 

Tutustu buzzadorin sivuihin

 

Siinä siis vähän Buzzador toiminnasta mutta mennäänpäs sitten itse asiaan. ViaPlay palvelu toimii osoitteessa http://viaplay.fi jossa siis ennen katsomista täytyy rekisteröityä ja tilata itselleen sopiva palvelu. Palveluvaihtoehtoja on 3: TV, TV+leffat ja Tv+leffat+urheilu. Kahta ensimmäistä vaihtoehtoa pääsee jokainen halukas testaamaan yhden kuukauden ilmaiseksi mikäli omistaa luottokortin (tarvitaan rekisteröitymiseen). Luottokorttia ei luonnollisestikaan veloiteta ilmaisella kuukaudella mutta tilaus jatkuu normihinnoilla jossei sitä sitten lopeta sen kuukauden aikana. Palvelun käyttö vaatii noin 3Mb nettiyhteyden tai 3G mobiilipuolella. Hinta TV paketille on 3,95€/kk, TV+leffa -paketille 9,95€/kk ja TV+leffa+urheilu 16,95€/kk.

 

Alkuruutu

 

Palveluun kun kirjautuu, tulee yllä oleva näkymä. Ylhäällä näkyy menu, josta voi valita haluaako katsella TV sarjoja, leffoja vai urheilua (urheilu ei kuulunut tähän pakettiin mutta sieltä voi katsella esim. NHL otteluita). Valikon alapuolella pyörii mainosmaisesti jonkun elokuvan tiedot ja joitakin esimerkki elokuvia. Mielestäni tämä tietokonekäyttöön tarkoitetun palvelun käyttöliittymä on hyvin selkeä ja hyvin äkkiä siellä oppii navigoimaan ja löytämään haluamansa. Oma ViaPlay valikosta voi katsella ja muuttaa omia tietojaan sekä nähdä tilauksen tila.

 

leffalista

 

Leffalistassa on vielä tarkempia hakuvaihtoehtoja. Voit hakea listalle uusimmat, poistumassa olevat tai vaikka hyväksi arvostellut. Tottakai saa myös aakkosellisen listan kaikista leffoista. Kun hiiren kursorin vie jonkin elokuvan päälle, siitä näytetään joitakin tietoja. Enemmän tietoa saa sitten klikkaamalla elokuvaa.

 

Leffan tiedot

 

Kun on jokin leffa valittu, näkee tiedoista onko kyseiselle leffalle esimerkiksi suomenkielinen tekstitys. Kaikissa ei kuulemma ole mutta niitä lisätään jatkuvasti. Omassa testissä en tainnut törmätä kuin yhteen elokuvaan jossa ei niitä olisi ollut. Yläosassa on kuvakaappaus leffasta ja siinä ”Toista”. Sitä klikkaamalla saa leffan käyntiin.

 

Ensimmäisellä kokeilullani meinasin heti hermostua kun elokuva alkoi näkyä melko huonolla laadulla. Olin kuitenkin hieman liian hätäinen ja kuvan laatu parani nopeasti ilmeisesti verkkoyhteyden parannuttua (katsoin silloin langattoman verkon läpi). Kuva oli oikein hyvälaatuinen ja sitä kelpasi kyllä katsella. Pätkimisiä en havainnut ollenkaan enkä mitään pikselöitymisiä.

 

Aivan ongelmitta tämä testi ei kuitenkaan sujunut. Kannettavalla ja Iphonella (tämän artikkelin kakkososassa siitä enemmän) palvelu ja leffat toimivat loistavasti ilman suurempia ongelmia mutta jostain syystä pöytäkone antoi virheilmoituksen kaikista ohjelmista. Selvittelen tuota virhettä tuen kanssa ja eiköhän siihenkin ongelmaan löydy jokin ratkaisu.

 

Ei onnistu.

 

Jos ratkaisua ei saada niin se tietysti voi osiltaan ratkaista jatkuuko tilaukseni ilmaisajan jälkeen (vaikka kahdella muulla laitteellani toimiikin hyvin). Kannettavalla tietokoneella sain kerran tai kaksi aikaiseksi sellaisen virheen, että ohjelma väitti etten olisi Suomessa ja että tekijänoikeudellisista syistä ohjelmaa voi katsella ainoastaan Suomalaisesta IP-osoitteesta. Noh, olen kyllä siinä uskossa että operaattorini välittää minulle Suomalaisia IP-osoitteita eikä mitään muita. Tuskimpa ne ainakaan ulkomaisiksi kesken käytön vaihtuvat.

 

Leffatarjonta (noin 1500 leffaa) on mielestäni aika kattava ja niitä tulee kokoajan lisää. Palvelussa on myös erikseen vuokrattavia elokuvia, jotka eivät kuulu kk-maksuun. Niitä en tällä kertaa testannut. TV-sarjoissa ei suoranaisesti ollut sellaisia sarjoja joista olisin heti kiinnostunut. Listalta löytyy Terminatoria, Gilmoren tyttöjä ja Teho-osastoa ja paljon muita. Leffatarjonta oli kuitenkin paljon parempi ja olen jo bongannut useampia katsottavien listalle.

 

Urheilupuolella olisi NHL-pelien lisäksi katsottavana formulaa ja golfia (golfin takia voisin harkita upgradea – Tänä viikonloppunakin sieltä näkyy British Open). Toisaalta tuo Golf ja Formula näkyivät listoilla ainoastaan IPhonessa kun siinä oli se kieliongelma. Voi siis olla, että ne ovat vain Ruotsin ViaPlay:ssä. Eiköhän Suomen versiokin jossain vaiheessa lisää tarjontaa.

 

Tämän sivuston lisäksi on erikseen mobiililaitteille tarkoitettu sivu http://mobil.viaplay.fi mutta siellä ei teknisistä syistä ole ollenkaan tekstityksiä. Applelle on oma sovelluksensa mutta muut (Android, Windows jne) on toistaiseksi rajoitettu tuohon.

 

ViaPlay mulkauksen toisessa osassa käsittelemme Iphone/Ipad applikaatiota ja teemme loppuyhteenvedon palvelusta.

Edellinen artikkeliBuzzador: ViaPlay TV + Movies Part 2/2
Seuraava artikkeli2 new English versions
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

2 KOMMENTIT

  1. Lisäyksenä vielä, että sain tuon pöytäkoneen ongelman ratkaistua. Profiilin alta piti 1 tiedosto poistaa/uudelleennimetä. Vika liittyi jotenkin DRM-suojattuihin videoihin ja Silverlightiin.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.