Uudet luurit

0
2603

Hei ja mukavaa kevättä!

 

Päivänä eräänä huomasin, että tietokoneen käyttämisen jälkeen korvalehdissäni oli jotain mustaa. Ihmetyksen jälkeen syyksi ilmeni hapertunut kuulokkeiden tekonahkapehmuste. Päällistä lähti niistä oikein liuskoina. Oli siis aika hankkia uudet kuulokkeet, mutta mitkä kuulokkeet olisivat hyvät seuraajat.

 

Surffailin netissä ja löysin joitakin budjetille ja käyttötarkoitukselleni sopivia kandidaatteja. Creativen Fatat1ly -kuulokkeet olivat yksi vaihtoehto. Lopulta kuitenkin hankitut kuulokkeet olivat yllätysmalli, joka tuli vastaan kauppareissulla Prismassa.

 

Creative Sound Blaster Tactic 3D Alpha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarkemmin voitte lukea teknisistä tiedoista esim. http://fi.creative.com/products/product.asp?category=437&subcategory=865&product=20154 sivustolta. En puutu noihin teknisiin ominaisuuksiin kuin sen verran, että nämä väittävät olevansa THX sertifioidut kuulokkeet ja niissä on THX TruStudio Pro Surround™ -ääni tuottamassa tilaefektit.

 

Pakkaus oli tehty hyvin näyttäväksi, onneksi kuitenkin helposti aukaistava eikä työkaluja tarvittu. Kuulokkeiden lisäksi paketissa oli turvaohje vihkonen ja ohjekirja sekä kaksi pientä pussia joissa oli johtoja. Toisesta pussista paljastui irroitettava mikrofoni ja toisesta USB sovitin. Mikrofonissa on taipuisa varsi ja toisessa päässä normaali liitinpää, joka työnnetään kuulokkeissa olevaan paikkaan. Ihan kätevää, että sen saa pois silloin kun tietää ettei sitä tarvitse. Varsi on aika lyhyt ja mikrofoni jääkin suun vasemmalle puolelle (poskelle). Skype testissä ääni kuitenkin kuului aivan hyvin toiseen päähän ilman ylimääräistä äänisäätämistä.

 

Otin käyttööni suoraan tuon USB-sovittimen kahdestakin syystä. Ensimäinen on se, että ääniliittimistä lähtee jo johto stereoihin ja toinen syy on se että THX -äänet saa käyttöön ainostaaan tuolla USB-sovittimella. Sovitin on sellainen, että toisessa päässä on liitinpaikat sekä mikrofoni että ääni liittimille ja pienen ”murikan” jälkeen on USB liitin. Kuulokkeiden johto on littana ja kohtuu pitkä, joten johdon pystyy kätevästi sijoittamaan menemään sopivasta paikasta. Johdossa on kiinni hieman ennen kuulokkeita pieni säädin moduuli, josta voi säätää pyörösäätimellä äänenvoimakkuutta sekä laittaa mikrofonin päälle tai pois. Äänisäätimessä alkupuolisko on hieman karkeaa. Ensin tuntuu olevan liian hiljaa, mutta kun aivan hiukan vaan säädät isommalle niin ääni voimistuu huomattavasti. Pientä säätöä oli ennenkuin mukava taso löytyi omalle korvalle.

 

Siinä se sitten oikeastaan olikin…jaa ääni, no hyvä on sitten 🙂

 

Ensimmäiseksi kokeilin Spotify:sta soittaa musiikkia. Ensimmäinen tuntemukseni oli, että ”Hei näissähän on bassokin!” Vanhoihin kuulokkeisiin verrattuna näissä tosiaan pystyi tuntemaan myös matalat äänet. Musiikin kuuntelu jäikin sitten siihen tässä pikaisessa testissä ja vuorossa oli Skype puhelu. Ääni oli aivan yhtä hyvä kuin ennenkin. Puheluissa en huomannut mitään eroa vanhoihin, mutta tässä taitaa olla tuo Skypen yleinen äänitaso enemmänkin rajoitteena.

 

Viimeisenä oli vuorossa pelitesti. Testipelinä käytin Star Wars: The Old Republic -peliä. Tässä pelissä pääsi tilaäänet näyttämään osaamistaan. Ero vanhoihin kuulokkeisiin oli hyvin merkittävä. Ensinnäkin äänen laatu oli huomattavasti parempi matalien äänien toistoineen (tosin välillä ehkä jopa häiritsevästi ennenkuin taas löytyi oikea volume-taso) ja toiseksi valomiekan äännähdykset kuuluivat mukavasti juuri siitä suunnasta kuin mistä sen kuuluikin kuulua. Rehellisesti voin sanoa, että nämä uudet kuulokkeet toivat tuohon peliin lisää eloa.

 

Käyttömukavuudessa ei juurikaan ole moitittavaa. Sanka on pehmustettu, kupit kääntyvät myös sivuttain ja säädöt ovat riittävät. Ainoa mikä toistaiseksi on hieman häirinnyt on se, että kun mielestään on löytänyt sopivan kireystason, on oikea taso siitä hieman löysempi. Kuulokkeet kun alkavat kuitenkin hieman painaa (ainakin muutaman tunnin jälkeen). Taitaa olla aika normaalia kuitenkin ja onhan noissa varmasti hieman uutuudenjäykkyyttäkin. Aika näyttää.

 

Yhteenvetona voin todeta, että nämä hieman alle 60€ maksaneet kuulokkeet ovat hintaisikseen oikein hyvät. Varsinkin jos näitä käyttää peleihin tai elokuvan katsomiseen. Vanhoja luureja ei jäänyt yhtään ikävä.

Edellinen artikkeliRange Rover Evoque
Seuraava artikkeliMitäs pelaat
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.