Volkswagen Polo GTI

1
3248

In English

volkswagen.fi sivulta

 

Minulla oli kolme autoa aiemmin -96 mallinen Volkswagen Polo. Se sopi oikein mainiosti sen hetkiseen tilanteeseeni ja pidin siitä kovasti. Nyt Polo on muuttunut niistä ajoista aika paljon eikä sitä myöskään saa enää 1.6L koneella kuin dieselinä. Pääsin ilokseni mulkaisemaan GTI version uusimmasta Polosta.

Hintaa tällä pikkupedolla on noin 27 000 € eli sillä rahalla saa jo ihan perhekokoisen autonkin uutena. Hevosvoimia löytyy 180, joten sanoisinko tarpeeksi tällaiseen pikkuautoon. Sen voin myös sanoa heti alkuun, että tehon huomaa kun painaa kaasua 🙂 . Ei nyt ihan hetkeen ole päässyt sellaista ”wooooaaaah” ääntä kun olen lähtenyt liikkeelle autoilla. Tämä pääsi yllättämään ja vatsanpohjaa vietiin ku auto singahti eteenpäin. Tehot otetaan irti 1.4L koneesta, joka on kaksoisahdettu (TSI).

 

volkswagen.fi sivulta.

 

Sisätilat ovat aika hillityt. Ratti on hieman tukevampi kuin tavallisissa pikkuautoissa ja penkit kuppimaisemmat. Vaihteistona oli testiautossa DSG-automaatti vaihteisto…mikä tarkoitti sitä että auto vaan kiihtyy ja kiihtyy.

 

Lyhyesti sanottuna:

 

Mahtava auto, täydellinen kakkosauto ja toi samanlaisen tehoefektin kuin Audi A7. Tosin täytyy sanoa vielä sekin, että Audissa tuo kiihtyminen tuli hieman viiveellä kun taas Polo GTI räjähti heti vauhtiin. Pakoputkistolle on ilmeisesti tehty myös jotain virityksiä, koska auto ei kuulosta tippaakaan 1.4L:lta. Murisee kuin leijona vaikka kooltaan onkin ihan pentu.

English

volkswagen.fi sivulta

 

I had three cars earlier a year 1996 Volkswagen Polo. It suited perfectly to the situation I had then and I liked it a lot. Polo has changed quite much since that and you can’t get it with 1.6L engine any longer…except diesel. I was very happy that I got a chance to glance the GTI version of the newest Polo.

 

The prize for this little beast is around 27 000€ (In Finland) and that’s about the same as a regular family car. It has 180bhp which I would define as enough for a little car like this. I can also say that you really notice it when you press the gas. It’s been a while since I’ve made a ”Wooooooaaaahh” sound last time in acceleration. This Polo got me off guard and round it went in my stomach. The TSI engine is only 1.4L so quite an impressive work.

 

volkswagen.fi sivulta.

 

The interior looks quite restrained. Steering wheel is sturdier than what it is in ordinary little cars and the seats are more cup like. The Polo we tested had an DSG automatic gearbox which basically meant that there were no pauses in the acceleration.

 

Conclusion

 

Awesome car, perfect second car and the proportional power is same as in Audi A7. Then again, in the Audi the acceleration came with a bit of a lag but this Polo just instantly jumped into high speed. They must have done something to exhaustion, because this GTI doesn’t sound a bit like a 1.4L engine. It growls like a lion even though it looks like a puppy.

Edellinen artikkeliSukkia ja geeliä
Seuraava artikkeliSyksy jo saapuu ja lehdet kellastuu
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

1 KOMMENTTI

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.