Cut or not

0
2781

Hei

 

Tällä kertaa aion vertailla kahta kertakäyttöistä partahöylää. Testiä varten olen joutunut kasvattamaan itselleni oikean ”risuparran” ja nyt sen on aika väistyä ja joutua kohtaamaan katkeava kohtalo.

Gillette Sensor 3

Tämä paketti on ostettu ihan normaalista marketista ja siellä on sisällä 4 terää varsineen. Nuo varret vähän ihmetyttivät, koska olen tottunut vain vaihtamaan teriä ja varsi pysyy samana (Gillette Fusion käytössä normaalisti ellen sitten ajele sähkövehkeellä). Paketti on aika normaali muovihässäkkä, jonka kylläkin sai avattua takapahvista ilman teräaseita. Höylä on kädessä todella kevyt (muovinen) ja leikkaavia teriä on 3. Kosketuskohdat varressa on kumia parempaa otetta varten.

 

GoodShave

 

Tapahtuipa eräänä aamuna herätessäni puhelinsoittoon (olin ollut myöhään illalla töissä) että sieltä eräs puhelinmyyjä sai vielä unenpöpperöisen ihmisen tarttumaan tarjoukseen (jota kaduin heti). Lupasivat lähettää parhahöylän testattavaksi, ilmaiseksi. No sitten myönnyttyäni selvisi että niitä alkaa postissa tulla tasaisin välein, maksullisia, ellen sitten peru lähetyksiä. Onnekseni sain sitten myöhemmin ”testipaketin” saavuttua peruttua koko homman soittamalla heidän asiakaspalveluunsa, josta vastasi oikein mukavanoloinen suomalainen henkilö.

Koska nyt kuitenkin sain sen yhden paketin postissa, niin siinäpä sitten vastustaja tuolle Gilletten terälle.

Terät tulivat ensin tällaisessa pahvipaketissa. Paketti oli hieman lytistynyt kuljetuksessa, mutta silti ehjä.

 

Pahvipaketista paljastui ainoastaan tällainen muovipussi. Pussista paljastui sitten yksi höylävarsi ja muovikotelo jossa oli yksi vaihtoterä. Varsi oli kokonaan muovia ja otepinta oli ainoastaan ”röpelöisempi”. Myös tässä oli 3 leikkaavaa terää.

 

Vastustajat rinnakkain.

 

Vasemmalla Gillette ja oikealla Goodshave. Kuulakärkikynä on referenssinä mittoihin.

 

Käyttöönotto

 

Gillette oli heti paketista valmis käytettäväksi. Ainoastaan muovisuojus poistetaan terän päältä. Goodshavessa terä piti kiinnittää varteen. Haarukka, jonka piti napata tuo terä tuntui ensin aika heppoiselta mutta toisella yrittämisellä jo onnistuin. Kiinnitystä ei voi mitenkään verrata kalliimpien höylien ”napsautukseen”.

 

Parran ajo

 

Testi suoritettiin niin, että oikea puoli naamasta ajettiin Gillettellä ja vasen Goodshavella. Vaahtona käytettiin Gilletten geelimäistä vaahtoa.

 

Molemmissa oli (jousitettuihin höyliin tottuneena) hieman kovahko tuntuma. Gillette ajoi kuitenkin hienosti oman puolensa vaikkakin pientä hyytymistä oli havaittavissa lopussa. Karvat lähtivät hyvin terästä huuhtelemalla ja ajo jatkui. Gillette ei tehnyt haavoja eikä siitä jäänyt kirvelevää tunnetta.

 

Goodshave ei valitettavasti ollut lähelläkään nimeään. Ensimmäinen veto sujui vielä kohtalaisesti mutta sen jälkeen leikkaamisesta ei tahtonut tulla mitään. Saman kohdan joutui vetämään neljään-viiteen kertaan ennenkuin parran sai siitä kohdin pois. Lopuksi terä oli jo niin tukkeessa partakarvoista ettei se leikannut enää mitään. Haavoja ei tullut tälläkään eikä kirvelyä.

 

Lopputulos

 

Gilletten terät olivat ihan kohtalaisia ja ne sopisivat esim matkalle mukaan (paitsi lentokoneeseen johon niitä tuskin saa edes viedä). Jäin silti kaipaamaan enemmän jousitusta joka myötäilisi enemmän ihoa. Kahva oli oikein hyvä kumipintoineen.

 

Goodshavea en tämän testin perusteella voi suositella kenellekään. Lopunperin jouduin Gillettellä ajamaan myös Goodshaven puoliskon koska tämä ei saanut omia partakarvojaan enää leikattua.

 

Jos testiä ajatellaan pelkästään ympäristön kannalta niin siinä Goodshave on parempi. Gillettessä joutuu aina heittämään roskiin sekä varren että terän. Goodshavessa riittää pelkkä terä ja vartta voi käyttää uudelleen.

Edellinen artikkeliKadonneiden kommenttien metsästys
Seuraava artikkeliSukkia ja geeliä
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.