Volvo XC60

0
4634

In English

 

Mulkaisimme Volvo citymaastureista sen uudemman ja pienemmän eli XC60. XC tulee sanasta crosscountry eli maasto ja Volvolla on näitä kolme mallia: 60, 70 ja 90. XC70 on oikeastaan vaan korotettu malli V70:stä enkä ainakaan itse sitä kutsuisi citymaasturiksi. XC90 on taas sen ensimmäinen versio ja on kookas ja hyvin kulmikas. Omasta mielestäni XC90 näyttää jo vähän vanhalta vaikka seisoisi vielä muovit päällä kaupan parkkipaikalla. Nyt siis kuitenkin mielestäni se parhaimman näköinen eli XC60.

 

Volvo.fi sivulta

Xc60 on siis pyöreämpi kuin muut XC mallit. Tämä saa auton näyttämään sekä urheilullisemmalta että vähemmän maastoon sopivalta. En yhtään epäile etteikö tälläkin voisi jonkinlaisessa maastossa ajella mutta ainakaan itse en todellakaan raaskisi sitä tehdä. Auto on kuitenkin hieman normaalia korkeampi eli näkyvyys kaupungilla ja pikateillä on parempi. Autoon on myös mielyttävä mennä ja sieltä pääsee todella helposti pois koska ainakin minun kokoiselleni ihmiselle ovi ja penkki on juuri oikealla korkeudella.

 

volvo.fi sivulta

 

Sisätilat on sitä perinteistä Volvoa. Nippelit ja nappulat on sijoitettu loogisesti eikä niitä ole äärettömän paljon. Myös tämä Volvo täytyy olla automaattivaihteinen jotta nautinto olisi täydellinen. Näihin saa myös lisävarusteena peruutuskameran ja sen kuva tulee keskikonsolin näyttöön. Se miten se eroaa muiden näytöstä on se, että kun käännät rattia, näkyy kuvassa vaaleat renkaanjäljet ja ne kääntyvät siten kun auto kääntyisi sillä ratinkääntömäärällä. Tulikohan selitettyä vähän vaikeesti 🙂 . Kuitenkin siitä pystyy helposti näkemään miten paljon rattia käännetään että auto menee juuri haluttuun paikkaan. Auttaa ahtaissa peruutuksissa todella paljon. Se tosin aiheuttaa myös sen, ettei ikkunoita huomaa käyttää enää niin paljon. Noh, jos niska ei muutenkaan käänny niin hyvin niin tää on todella hyödyllinen.

 

Istuma-asento on hyvä ja luulisin sen olevan mukava pitkälläkin matkalla (ei kukaan haluis antaa tällasta 1000km testiin?) Lyhyesti sanottuna tämä on tällä hetkellä paras kokeilemistani citymaastureista (Cr-v, Rav4, qashqai).

 

Lisätietoa Volvosta täältä: http://www.volvocars.com/fi/all-cars/volvo-xc60/Pages/default.aspx

This time we took a glance at the smaller of the Volvo off-road cars, XC60. XC comes from ”Crosscountry” and Volvo has three XC models (60,70 and 90). XC70 is actually just a higher version of the normal V70 and I wouldn’t call it as SUV. XC90 was the first SUV and it’s very large and angular. I think the looks in XC90 are already a bit old fashioned even if it was still in wrapping. But now we have the prettier cousin the XC60.

 

Volvo.fi sivulta

 

So the XC60 is more rounded than the other XC models. This make the car look both more sporty and less suitable for offroad driving. I don’t doubt the possibilities of an offroad session but I just wouldn’t dare to do that. The increased hight does help in the city and highways in better visibility. It’s also easy to enter this car and also to get out since you don’t need to duck so much, at least for a person of my height.

 

volvo.fi sivulta

 

The interior is traditional Volvo. All the buttons and switches are placed logically and there are not too many of them. You really need to get this with an automatic gearbox to be able to enjoy it the most. You can also get a rear-camera with an extra cost and it’s picture comes to the screen in the middle console. The thing that makes it stand out from the rest of the rear-cameras is that when you turn the steering wheel, it shows the predicted driving route in the screen as tire tracks. You can really visualize better your parking with that aid. The bad thing it causes is that you just stare at the monitor and forget to look at the mirrors and out of the window.

 

Seats feel confortable and I think it’s that way in a long trip too (Anyone want to give one for a 1000km test?). Shortly said, this is the best SUV I’ve tested so far. Including Honda CR-V, Toyota RAV4 and Nissan Qashqai.

 

More information about the Volvo can be found here: http://www.volvocars.com/uk/all-cars/volvo-xc60/Pages/default.aspx

Edellinen artikkeliAudi TT Coupe
Seuraava artikkeliVolvo V60
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.