Alfa-Romeo GT

2
3882

In English

Noiden ”tavallisten” Fordien jälkeen pääsimme mulkaisemaan vähän erikoisempaa kalustoa.

 

kuva dpccars.com sivulta

Voitte uskoa että odottelin innolla kun tiesin pääseväni ensimmäistä kertaa Alfa-Romeon rattiin. Odotukset olivat korkealla ja pienoinen jännityksen poikanen mahassa. Jännitys vaihtui kylläkin sitten hyvin äkkiä kovaan ketutukseen koska auto teki minulle Alfa-Romeot. Auto ei edes yrittänyt käynnistyä 🙁 Olisihan se pitänyt arvata että se ei toimi ihan toivotusti. Tällä kertaa onneksi kyse oli vaan tyhjentyneestä akusta ja boosterilla siitä selvittiin. Sen verran kuitenkin juttu haittasi kunnon testiä, että jos auton jätti hetkeksi paikalleen tyhjäkäynnille niin leikki loppui siihen. Ajamisesta (joka olisi varmasti ollut se kaikkein mukavin asia) ei siis juurikaan voi puhua.

 

Auto on mielestäni ulkoa ihan nätti pyöreine muotoinen vaikkakin takapäästä tuntuu loppuvan kesken. Auto on aika matala, joten Suomessa ainakin talvisaikaan saa olla lumikasojen kanssa varuillaan. Ei olisi varmaankaan kovin kivaa jäädä sen kanssa mahasta kiinni johonkin jäiseen lumipaakkuun.

 

kuva zercustoms.com sivulta

 

Sisältä auto oli juuri sen näköinen kuin urheiluauton olettaisikin olevan. Metallinen vaihdekepin nuppi toi vielä lisää tyyliä kuten myös alumiiniset polkimet. Mutta kuten sanottua olisi sisätiloista ja ajamisesta voinut nauttia paljon enemmän jollei kaikki keskittyminen olisi mennyt koneen käynnissä pitämiseen. Jäykkäselkäisten voi olla hieman vaikea päästä autoon, koska käynti meni tosi matalalle. Penkit nappasivat sopivan pihtiotteen kuljettajan kyljistä, joten todennäköisesti nopeassakin vauhdissa kyydissä pysyy hienosti eikä tarvitse pitää ratista kiinni sen takia ettei lentäisi naapurin puolelle.

 

Testi oli hieman harmittavainen ja toivonkin että uusi (parempi) tilaisuus tulisi vielä joskus. Vapaaehtoisia testiauton toimittajia?

After the ”common” Fords we got a chance to glance something a little more unique.

 

kuva dpccars.com sivulta

 

You can be certain that I was really excited waiting when I knew I was about to get behind the wheel of an Alfa-Romeo. My expectation were skyrocketing and there was a little tension in my stocmach. As soon as I thought I was in heaven, the reality stroke me right in my face. The car didn’t start…didn’t even try properly 🙁 . I should have known that something would come between us and prevent our love-affair. Luckily this time it was just an empty battery ja a booster helped me to start it. I still couldn’t get a proper test because as soon as you left it running idle, it stopped. So I couldn’t drive it properly and that would have been the thing I had been waiting for.

 

The design of this car was rather nice with roundy lines even though the car kinda ended prematurely at the behind. Alfa-Romeo GT is quite low so be carefull with snowbanks if you intend to drive one during the winter. I’m sure it would not be the best of the days if you get stuck in a snow/ice block from the bottom.

 

kuva zercustoms.com sivulta

 

The interiors looked excatly like a sports car should look like. Aluminium gearshift knob brought more style as well as aluminium pedals. But as I may have mentioned earlier, I would have enjoyed everything in this car much much more if it just was running properly and I didn’t have to concentrate on keeping the rpm up.
If you have a stiff back, it could be a bit hard to get inside. That is because the enter is a bit low. The seats had you in a firm grasp so I would imagine you stay in place even fast curves and you don’t have to cling to the steering wheel.

 

I’m really sad about this test and I really hope I get a second chance some time. Any volunteers to lend one for a little test?

Edellinen artikkeliFord Focus
Seuraava artikkeliPorsche Cayenne
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

2 KOMMENTIT

  1. Lienee joku Alfan tyyppivika, kun akku tyhjenee eikä starttaa ihan helpolla sittenkään? Ite pääsin koittaa Alfan 159 versiota. Ei jäänyt kovin paljoa positiivista käteen koko laitoksesta…

  2. Joo ei niillä ole kovin hyvää mainetta kestävyydestä. Alfa-Romeo ostetaan lähinnä tunnelman ja historian takia. Siinä saa myös olla paksu lompakko, että pystyy maksamaan kaikki sakot.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.