Skoda Superb

1
6093

Skoda Superb 2.0 TDI

 

Click here to jump in to English version.
Hei.

Turun Rinta-Joupin autoliike antoi meille testattavaksi Skoda Superb 2.0 TDI:n. Superb on volkswagen konserniin kuuluvan Skodan suurin malli. Kokeilimme Skodaa sekä käsivalintaisella vaihteistolla että DSG automaattivaihteistolla.

Tässä kuva ensimmäiseksi koeajamastamme Skoda Superb farmarista. Molemmat olivat farmarimalleja ja samalla moottorilla, mutta jälkimmäinen oli valkoinen ja DSG-vaihteistolla. Sen jälkimmäisen vain ajoimme eikä siitä sittten otettu enää kuvia, joten nauttikaa nyt tästä harmaasta. Auto on siis suurikokoinen, joten tilaa siinä on. Superb sijoittuu samaan sarjaan Audi A6:sen, VW Passatin ja vaikka Mazda 6:sen kanssa. Näin sivusta katsottuna takapää muistuttaa VW:n farmarigolffia. Etupää taas ei mielestäni muistuta mitään muuta autoa. Ikkunat ovat keskipalkista taaksepäin hieman tummennetut. Kattokaiteet ovat alumiinin väriset.

 

Tässä kuva hieman etuviistosta. Ajovalot saavat auton näyttämään ehkä hieman lievennetyn kiukkuiselta. Skodan logo on hyvin esillä keulakoristeena. Mitään kovin monimutkaisia muotoiluja ei autossa ole käytetty vaan tässä on pitäydytty kuitenkin aika perinteisessä. Konepeltiä lukuunottamatta. Kun katsotaan vielä auton sivuprofiilia, niin voidaan todeta, että auton linja on aika loivan pyöreä. Keula nousee ensin jyrkästi, mutta tämän jälkeen konepelti nousee hiljalleen ja vaihtuu loivaan tuulilasiin. Katto on myös pyöristetty eikä suoraa pintaa juurikaan ole. Kun korkein kohta on suunnilleen keskipalkin kohdalla, niin sen jälkeen profiili alkaakin jo laskeutua kohti peräpäätä.

 

 

Takakuvasta voimme nähdä tuplapakoputken. Takavalojen umpiot ovat aika kookkaat mutta moniin muihin verrattuna aika yksinkertaiset. Lasin ja katon välissä on pieni spoileri, johon on upotettu lisäjarruvalo. Tarkkaan katsomalla puskurissa näkyy peruutustutkan antureita.

Lisää Skodaa sivustapäin.

Etukuva läheltä, edestä. Sumuvalot ovat alhaalla mutta niissä on mukana myös kääntyvät valot. Eli kun autolla käännytään mutkasta, sisäreunan puoleinen valo syttyy ja pyrkii valaisemaan sisäkaarteen. Niin tuo konepelti jo josta mainitsinkin. Ainoa rohkeampi muotoilu löytyy siitä. Konepeltiin on tehty keskelle tuollainen korotus, joka muuten näkyy todella hyvin etupenkeiltäkin. Tämä vaikuttaa samanlaiselta kuin jos moottoria olisi suurennettu ja lohko tarvitsisikin lisäkorkeutta…vähän kuten hot-rod autoissa. Itse asiassa konepelti on samanlainen kuin Ford Mustangissa.

Lähikuva etuvaloista. Vilkku on kuvassa myös laitettu vasemmalle. Vilkun päällä näkyy myös alumiininen Superb kyltti.

Myös sivupeileihin on nykytrendin mukaisesti lisätty vilkku. Tämä toki auttaa muita autoilijoita.

Skodan vanteet sekä sivukulman tunnistin.

Kuvaa TDI moottorista. Tai ainakin sitä ympäröivästä muovisuojuksesta. Oranssilla merkitty paikat johon tavallinen pulliainen saa koskea. 2.0 TDI moottori oli hyvin tehokkaan oloinen. Kun kaasua painoi niin auto kyllä vastasi siihen hyvinkin herkästi ja painoi kuljettajan syvemmälle selkänojaan.

Sisäkuvaa ohjaamosta. Ratti on nahkapäällysteinen, ehkä silti hieman liukas mutta silti mukava pitää kädessä. Ratissa on sopivasti säätimiä. Keskellä on suurehko näyttö, joka toimii radiona, navigaattorina ja parkkitutkan näyttönä. Pelkistetyksi ohjaamoksi hyvännäköinen. Materiaalit ovat laadukkaita.

 

Penkit ottivat hyvän otteen kuljettajasta. Ristiselkää tuettiin hyvin ja myös reidet saivat tukea loppuun asti. Keskikyynärnoja auttaa pitkillä matkoilla.

 

Kiva yksityiskohta takapenkille oli keskikonsolin takana oleva pikkunäyttö. Siitä näkee kellonajan ja ulkolämpötilan. Näytön alapuolella on tupakansytytin, joten takapenkkiläiset saavat virtaa omiin viihdykelaitteisiinsa.

 

Loppupäätelmä

Skoda Superb on VW-konsenin laadulla (ellei vielä paremmalla) toteutettu Passatin kokoinen auto, mutta hinta on edullisempi. Tehokas moottori tilavassa autossa ja vielä suhteellisen edullisesti. Ajotuntuma on vakaa ja rauhallinen eikä se juuri välitä urista tai railoista. Käsivalintainen vaihteisto oli tarkka ja vaihteet menevät hyvin silmään. DSG vaihteisto taas on helppo ja vaihtaminen tapahtuu niin tasaisesti, ettei sitä juuri edes huomaa. Ainoa mikä itseä edelleen häiritsee automaateissa on se, että kun kaasun painaa pohjaan, menee vaihteistolla hetki aikaa tajuta se ja hakea oikea vaihde. Sitten vasta lähdetään lujaa. Kaasupolkimen tuntuma oli mielestäni hieman löysähkö. Tarkoitan tällä sitä, että poljin napsahtaa pohjaan hyvin herkästi.

Autossa oli myös avaimeton käynnistys eli avaimet saa pitää taskussa sisälle pääsemisen jälkeen. Käsijarrun tulee olla päällä kun auto käynnistetään napista. Skoda Superb on skoda, jota voisin aivan hyvin ajatella seuraavaksi autokseni.

Lopuksi vielä Pikamulkauksen tekemä video Superbistä.Kiitokset vielä Turun Rinta-Joupille tästä testimahdollisuudesta.

Article in English

Hi.

Turun Rinta-Joupin autoliike gave us Skoda Superb 2.0 TDI for a test drive. Superb is the largest Skoda model and it belongs to the Volkswagen group. We tried Skoda with both manual transmission and DSG automatic.

Here is the Skoda Superb Wagon we drove first. Both of the test cars were wagons and with the same 2.0L TDI engine, but the later was white and with a DSG-transmission. We didn’t take any pictures or video from the later test Superb, just drove around with it so just sit back and enjoy the pictures of this first, grey Superb. Superb is pretty large so it has a lot of space inside. It’s pretty much the same size as Audi A6, VW Passat or even Mazda 6. Looking at it from the side, the rear end looks a bit like in VW Golf wagon. Front end doesn’t remind me of any other car. The windows after the center pillar have been tanned darker. Roof railings are in aluminium color.

 

Here’s another picture from the side. It looks only mildly angry by the way the headlights are designed. The Skoda logo is well visible in the front. This doesn’t really have any complex lines but it’s pretty traditional in design, except the hood. When we take another look of the side profile, we can notice that the main line is mildly round. The front end rises fast but after that, it’s only slight rise up until the windshield. The roof doesn’t have a flat spot either. The highest part is around the central pillar and after that it starts to lower down again.

 

 

Here we can see the double exhaust pipes. Rear lights are rather large in size but pretty simple compared to many other models. There’s a tiny spoiler between the rear window and the roof and it has an integrated braking light. If you look carefully, you can see the sensors of the parking radar on the rear bumper.

More Skoda from behind.

Close-up from the front side. There’s the fog-lights at the lower bumper but they also have turning lights. It means that when you turn on the corner, the light in the inner curve is lit to give more light to the place that usually has too little. Ah yes, the hood which I already mentioned. The only bold design is on the hood. There’s a risen part in the middle of the hood and it shows really well when sitting on the front seats. It looks a little like the engine block would have been risen like in some hot-rod car. As a matter in fact it looks pretty similar to the one in Ford Mustang.

Here’s a close-up from the front lights. The turning light is blinking to the left. There’s also an aluminium sign on the light that says ”Superb”.

As the current trend seems to be, there is also turning lights on the side mirrors. Naturally this is for helping the other drivers out there to see better when Skoda is turning.

Skoda rims and the radar sensor on the corner.

Here’s the TDI engine…or at least the plastic covers surrounding the engine. The orange parts are the ones where the average Joe can touch. The 2.0L TDI engine seems to be pretty powerful. When you put the pedal to the metal, Superb will answer with a thrust that will push you deeper in to the seat.

Here’s how it looks inside. Steering wheel is artificial leather and maybe a little slippery but still confortable. There’s just about the right amount of buttons on the steering wheel. There is a screen on the middle of the dashboard and it functions as radio, navigator and also the screen for the parking radar. For a simple cockpit this looks rather good. All the materials feel good and have a good quality.

 

The front seats took a good and confortable grip from the driver. Back was well supported and also the thighs had support all the way. You can also rest our arm on the middle console on the long trips.

 

There was a nice detail for the rear passengers on the back of the middle console. There is a little screen that shows the temperature outside and also the time. There is also an electric outlet to keep the children happy with their gadgets and gaming devices.

 

Conclusion

Skoda Superb is made of the quality of the VW-group (maybe even better) and is as big as a Passat but still more reasonably priced. Powerful engine in a spacious car. Driving feel is steady and calm and it doesn’t care about bumps or little holes on the road. Manual transmission was precise and gears went on like they were meant to. DSG transmission was easy and changing happens so smoothly you hardly notice it. The only thing that bug me in most of the automatic transmissions is that when you push more gas, it takes a a while for the transmission and engine to decide how the acceleration is done best. The lag there is something I hate. The feel in the gas pedal was also pretty loose. With this I mean that when you push it, it goes to the floor a little too easy.

There’s a keyless starting system in this car too. You can put the keys in to your pocket after opening the door (with the remote). When you start the car from the start button, you need to have the emergency brake on. Skoda Superb is a Skoda I could very well think of getting as my next car.

Here is a video we made about this Superb.Thank you for the Turku Rinta-Jouppi for giving us this opportunity for the test drive.
 

Edellinen artikkeliMobil1 öljynvalitsin
Seuraava artikkeliHeaven part1
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

1 KOMMENTTI

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.