Koeajossa: Ford Mondeo 2.0 TDCi AWD (2015)

0
10340
Ford Mondeo

Mondeo sen kun paranee

Parkissa odottaa helmiäisen valkoinen uusi Ford Mondeo ja silmät ihailevat uusia muotoiluja. Isosta autosta on onnistuttu tekemään urheilullisen ärhäkkään näköinen ja pienet hienot yksityiskohdat vain korostavat sitä näkemystä. Mondeolla on myös mallin kykyjä sillä se näyttää valokuvassa todella hyvältä.

 

Mondeo front

Muotoilu on tässä mielestäni todella onnistunut. Etupää on ärhäkkä ja se nousee jyrkästi pystyyn. Ilmanottoaukko on suuri kuin ammollaan auki oleva suu. Takapään kattolinja laskeutuu loivasti alaspäin antaen sulavaliikkeisen vaikutelman. Auton mittasuhteita ja kulmia on ehkä hieman hankala havaita kuljettajan penkiltä mutta sitä auttamassa on autossa joka puolella sensoreita sekä takapäässä kamera. Peruutuskameran kuva on selkeä ja muut sensorit auttavat etenkin ahtaissa väleissä.

Valot on toteutettu kokonaan LED-tekniikalla. Etuvalojen väri on kylmän sininen ja ne tekevät raidan suunnilleen polven korkeudelle. Pimeällä valot saavat liikennemerkit ja kyltit heijastumaan erityisen kirkkaana. Etuvilkuissa on jännä efekti. Siihen on tehty sellainen piirtävä liike ja mielestäni oikein piristävän erilainen.

Mondeo front seats Mondeo rear seats

Sisältä auto on tilava. Etuistuimissa istuinosa on leveä mutta sekä sen että ristiselän tuki on napakka. Penkki sinänsä ei ehkä ole aivan mukavimmasta päästä mutta riittävä. Takapenkeillä on myös hyvä istua ja ISOFIX -kiinnikkeissä on valmiit muovitetut ohjurit. Mondeo:ssa on avaimeton järjestelmä, joten ovet voi avata ja sulkea vain kahvaan koskemalla.

Hallintalaitteet ovat selkeitä vaikkakin ratissa on liikaa nappeja. Ratin pinta on nahkainen ja joskus hieman liukkaan tuntuinen. Keskellä kojetaulua on Sonyn ja Microsoftin tekemä viihdejärjestelmä, johon kuuluu myös iso näyttö. Näyttö on selkeä eikä sen käyttämiseksi tarvitse pitkäksi aikaa laskea katsetta tiestä. Mittaristo on täysdigitaalinen.

Ford Mondeo on hyvä ajaa. Fordeissahan on jo vuosia ollut tarkka ja hyvä ohjaus ja niin tässäkin. Vaihteisto on D-asennossa hieman laiska ja sopiikin sellaiseen rauhalliseen ja rullaavaan eli taloudelliseen ajoon. S -asennossa vaihteisto hieman herkistyy. Kaupunkiajossa vaihteisto pitää aika kauan kiinni isosta pykälästä.

Auton 180 hevosvoimaa eivät todellakaan tullu ylimitoitetulta. Pikatiekiihdytyksistä auto suoriutuu ripeästi väännön ansiosta. Alavääntö tuntuu toisinaan liikkeellelähdöissä pienenä nykäisynä, kun jalka otetaan pois jarrulta. Kaistavahti on tehokas ja tämä olikin ensimmäinen auto, joka pistää hanttiin, jos viivan yli yrittää ajaa ilman vilkkua.

Valmistajan ilmoittamat ominaisuudet:

  •  2.0 litran TDCi dieselmoottori
  • 6-vaihteinen PowerShift -automaattivaihteisto
  • Intelligent AWD -neliveto
  • 180 hevosvoimaa
  • Hiilidioksidipäästöt 134 grammaa kilometrille
  • Yhdistetty keskikulutus 5,2 litraa sadalla kilometrillä
  • Huippunopeus 225 km/h
  • Kiihtyy nollasta sataan 9,3 sekunnissa

Video:

 

 


 

Kuvagalleria:

 

Edellinen artikkeliTestissä: Sony HT-CT790 Soundbar
Seuraava artikkeliKoeajossa: Lotus Evora 400
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.