Koeajossa: Ford Focus (2015)

0
9243
Ford Focus

Auringon tarkka ohjaus – Ford Focus 1.0 EcoBoost

Minulla oli vuosina 2004-2009 Ford Focus 1.6 STW ja jo monen vuoden ajan minua on kiinnostanut kokeilla, vieläkö nykyinen Focus on yhtä hyvä ajaa. Viimein sain testiin 2015 vuosimallin 5-ovisena hatchback:inä.

Ford on yksi niistä merkeistä, jotka ovat ottaneet moottorin downsizing:in käyttöönsä eli käytännössä moottorin kokoa pienennetään reippaasti ja sitä kompensoimaan lyödään ahdin viereen. Valitsinkin testiin moottorin, joka kuulostaa etukäteen aivan liian pieneltä. Testiautossa oli nimittäin ainoastaan yhden litran moottori ja vain kolme sylinteriä. Minulla on ollut aiemmin yksi kolmisylinterinen auto ja se oli Renault Twingo.

Tämä Focus on ahtimella kutitettu pyörittämään renkaita 125 hevosen voimalla ja se kuulostaa jo paljon paremmalta. Se myös tuntuu hyvältä, sillä tällä autolla pysyy hyvin liikenteen mukana ja tarvittaessa ohittaminenkin onnistuu riittävän ripeästi. Äänimaailmaltaan tämäkin kolmisylinterinen auto on pettymys. Maitotölkin kokoisesta myllystä ei tietenkään saa V-koneen ääniä aikaiseksi mutta sisäkaiuttimien läpi voisi kenties tuoda hieman isommat äänet edes kuljettajalle.

Ford Focus ratti

Ohjaus on Focuksessa pysynyt edelleen tarkkana ja hyvänä. Sehän on SE asia, mitä näissä on kehuttu alusta lähtien. Kuljettaja tuntee tarkalleen missä mennään ja osaa reagoida sen mukaan. Keskikonsolissa oleva näyttö on iso ja siinä näytetään monta eri informaatiota yhtäaikaisesti. Ratissa on paljon nappeja, onneksi upotettuna. Focus on säilyttänyt myös yhden monia ärsyttävän ominaispiirteensä. Suuntavilkun naksuminen on terävää ja ääneltään kovaa verrattuna muihin merkkeihin. Kokemuksesta vois kertoa, että siihen tottuu mutta näin pitkän tauon jälkeen siihen kiinnitti taas huomiota.

Ratti on nahkapintainen ja se on muotoiltu hyvän otteen aikaansaamiseksi. Etupenkit ovat jämäkät ja vahvasti tuetut, etenkin alaselän kohdalta. Takapenkeille mahtuu myös aikuinen istumaan vaikkakin polvien kohdalta voi tuntua hieman ahtaalta. Jalkaterät takana istuva aikuinen joutuu sijoittamaan osittain etupenkin alle. Lapsen jalat mahtuvat hyvin, myös turvaistuimen kanssa.

Ford Focus takapenkit

Edellinen Ford Focus korimalli oli agressiivisemman näköinen. Nyt ollaan otettu hieman pakkia ja muotoiltu etupäätä samaan suuntaan uuden Mondeon kanssa. Nokka on nykyään paljon tylpempi. Takaluukku nousee todella ylös ja matalissa katoksissa tulee olla varovainen. Ainakaan siihen ei lyö päätänsä. Luukun sisäpintaan on tullut hyvät kahvat, joista luukun saa kiinni käsiä likaamatta.

Kaiken kaikkiaan uusi Ford Focus on laadukkaan oloinen ja todella hyvä ajaa. Minä valitsisin kuitenkin tähän 1.5 litraisen EcoBoost -moottorin. Seuraavaksi valmistajan ilmoittamia ominaisuuksia ja lopuksi video sekä kuvagalleria.


Moottori: 1.0 EcoBoost
Tehot: 125 hv / 92kW
Vääntö: 170 Nm
CO2 päästöt: 108
Keskikulutus: 4,7 l/100km
Huippunopeus: 193 km/h
Kiihtyvyys 0-100km/h: 11 s
Kiihtyvyys 50-100 km/h: 11,8 s
Paino: 1276 kg
Pituus: 4360 mm
Leveys: 2010 mm
Korkeus: 1469 mm
Kääntöympyrä: 10,4 m
Tavaratilan tilavuus: 316 L
Polttoainesäiliön tilavuus: 55 L
Hinta alkaen: 21384 €


 Edellinen artikkeliSuuret Seikkailupelit
Seuraava artikkeliUlkonäkö 2016
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.