Koeajossa: Toyota Auris Touring Sports (2013)

0
9488

Toyotan pikkufarkku

Siitä lähtien, kun Toyota muutti mallistonsa, on ainoa farkkumalli ollut Avensis. Toyotalta on kuitenkin kovasti toivottu pienempää farkkumallia, kuten Corollasta joskus vielä oli. Tähän pyyntöön vastattiin ja elokuussa tuli ennakkomyyntiin Toyota Auris Touring Sports. Syyskuussa tuli sitten koeajomahdollisuus ja lokakuun alussa otin tämän päiväksi testiin Turun Autokiilasta.

Aiempi viisiovinen Auris oli minulla testissä jo keväällä ja tällöin auto oli hybridimoottorilla. Tuon artikkelin voi halutessaan lukaista täältä. Tämän Auris Touring Sports -mallin saa samoilla moottorivaihtoehdoilla, joten hybridin ollessa jo testattu, otin tämän 1.6 litraisella bensiinimoottorilla ja automaattivaihteistolla.
Ulkonäkö on tässä farkkumallissa aika lailla samanlainen kuin normaalissakin. Linjat ovat sulavat teräviä takapään linjoja lukuunottamatta.

IMG_3839

Penkit ovat mukavat istua ja etupenkellä on myös kivasti sivuttaistukea. Takapenkki taas on hyvin tasainen eikä siitä juuri muotoiluja löydy.

Ohjaamo on selkeä ja mittariston valaistus on sininen. Toyotan automaatin valitsimessa on monista muista merkeistä ja Toyotankin hybridimalleista poiketen varsin pitkät siirtymät ja sisältää sivuttaissiirtymisiä. Keskikonsolissa on merkittävänä osana Touch & Go kosketusnäyttö. Kojetaulu on varsin pystysuora muotoilultaan.

1.6 litrainen vapaastihengittävä moottori ei tietenkään kovin ihmeisiin pysty mutta liikuttaa tätä autoa ihan tarpeeksi reippaasti. Vaihteenvalitsimen vierestä löytyy myös Sport-nappi. Tämä ohjaa automaattivaihteistoa niin, että kierrosten annetaan nousta lähelle punarajaa, jopa 6000 kierrokseen asti ennen vaihtamista suurempaan.

IMG_1399

530 L tavaratila riittää hyvin harrastevälineiden, matkatavaroiden tai vaikka lastenvaunujen kuljettamiseen.
Koeajo auto oli Style-varustepaketilla. Siihen kuului mm. panoraamakatto sekä kolmen takimmaisen ikkunan tummennokset. Lisäksi business paketin mukana tuli kääntyvät tupla-xenonit, jotka valaisivat hyvin tehokkaasti.

Tehtaan ilmoittamat ominaisuudet:

Moottori: 1.6L Valvematic
Tehot: 132 hv
Vääntö: 160 Nm
Kiihtyvyys 0-100km/h: 11,2 s
Huippunopeus: 190 km/h
Keskikulutus: 6,1 l/100km
Mitat (P,L;K): 4560, 1760, 1460 mm
Tankin tilavuus: 50 l
Kääntösäde: 5,2 m
Paino: 1225-1405 kg
CO2 päästöt: 142 g/km
Hinta alkaen (Style): 27 867,67 €

Loppupäätelmä

Toyota Auris Touring Sports täydentää hyvin Toyotan jo valmiiksi monipuolista valikoimaa tuomalla vaihtoehdon VW Golfin ja Ford Focus -farmarien kokoluokkaan. Ajo oli vakaata sekä kaupungissa että moottoritiellä unohtamatta myöskään mutkaista asfalttitietä. Sport-kytkimen laittaa herkästi päälle jos haluaa hieman nautiskella äänistä. Juuri muuhun tuo kytkin ei sitten vaikutakaan.

Alla olevalla videolla kerron hieman tarkemmin miltä auto tuntuu. Lopussa myös kuvagalleria. 

Edellinen artikkeliLG G4 Älypuhelin
Seuraava artikkeliUPM Bioverno
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.