Mercedes-Benz GLE Coupé

0
3044

Daimler esittelee ensi vuoden tammikuussa, Detroitin autonäyttelyssä uuden GLE Coupé -mallin. Tämä iso citymaasturi on ottanut suunnaksi samanlaisen tyylikkään ja virtaviivaisen muotoilun kuin mitä BMW on käyttänyt X6 mallissaan. Tuo virtaviivaisuus onkin todella hyvä asia, koska Mersu on yleensä totuttu citymaastureiden osalta näkemään aika kulmikkaana.

GLE Coupé:ssa onkin aika näyttävät mitat. Pituus on 4,9 metriä, leveys hieman yli 2 metriä ja korkeus 173 senttiä. Akseliväli on yli 2,9 metriä. Alla ei suinkaan ole mitkään tusinakoon renkaat vaan vaihtoehtoina löytyy 20-22 tuumaiset möhkäleet.

Entäs moottoripuoli sitten? Malleja on kolme:

  1. 350 D eli V6 turbodiesel, joka tuottaa 258 hevosvoimaa ja 620 Nm väännön.
  2. 400 eli bensakone bi-turbolla, joka tuottaa 333 hevosvoimaa ja 480Nm väännön.
  3. 450 AMG. Tämä GLE:n huippumalli on 367 hevosvoimainen ja antaa 520Nm väännön.

Kaikissa malleissa on vakiona 4Matic neliveto, jossa voimanjako menee tasan etu- ja taka-akselien välillä kahdessa ensimmäisessä mallissa. AMG versio vetää takaa hieman enemmän 40:60 voimanjaolla. Lisäksi 9G-Tronic, 9-portainen automaattivaihteisto löytyy kaikista vakiona.

Turvavarusteet ja avustava tekniikka on Mersun linjan mukaan hyvin kattavaa. Ilmajousituksen saa lisävarusteena mutta vakionakin tulee ajovakautta parantava Agility Control -järjestelmä.

Mökki-ihmiset osannevat arvostaa myös 3500 kg perävaunun vetämiskykyä. GLE Coupé tulee korvaamaan nykyiset M ja ML -sarjan Mersut.

Tämä on toki saatava parempaan syyniin heti kun sellainen saadaan Suomen markkinoille.


 

Edellinen artikkeliVuoden Auto Suomessa 2015 – Finaali
Seuraava artikkeliKoeajossa: Renault Twingo (2014)
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.