Skoda Rapid Spaceback 1,2 TSI Elegance Style

0
4125

Auton ei aina tarvitse olla täynnä hienoja lisävarusteita, sähköpenkkejä, navigaattoreita tai muita vastaavia vermeitä ollakseen viihtyisä. Riittää kun auto on esim. ulkonäöltään kiinnostava ja kohtuuhintainen. Mediatuotanto Isotalo sai mielenkiintoisen tuttavuuden koeajettavaksi Turun Rinta-Joupilta.


Skoda Rapid on malliston keskikokoa. Kun 2012 tuli Rapid markkinoille, tykästyin autoon oitis. Riittävästi autoa omaan makuuni. Nyt on mallistossa Rapid Spaceback, eli pieni farmarityyppinen malli. Koeajamani auto on lisävarustukseltaan elegance style-niminen paketti. Tämä on paras varustepaketti minkä spacebackiin voi tällä hetkellä saada. Autossa on automaatti-ilmastointi, aluvanteet, kuppi-istuimet, lasikatto, peruutustutka ja varsinkin huomiota herätti takaikkuna, joka jatkui koko takaluukun alareunaan asti. Hieno yksityiskohta. Xenon-valot kuuluvat myös tähän varusteluun.rapid takaikkuna

 

 

Ensivaikutelma autosta oli miellyttävä. Hopeanharmaan sävyinen, mustalla lasikatolla ja aluvanteilla oleva pikkufarkku näytti todella hyvältä.

 

skoda rapid logo

 

Sisätilat ovat tuttua Skodaa. Mittaristo on sama kuin monissa muissakin malleissa, niin skodalla kuin Volkwagenilla. Selkeä, helppokäyttöinen kokonaisuus. Ratti istui kivasti käteen. Ratissa on säätimet radiolle ja ajotietokoneelle. Kännykän saa myös liitettyä bluetoothilla autoon ja sen säätimet löytyvät myös ratista.

 

2014-09-11 12.18.58

 

Istuimet tuntuivat hyvältä. Itselleni löysin ajoasennon nopeasti vaikkei säätöjä ole kuin aivan perussäädöt. Eteen, taakse, selkänojan kallistus ja korkeus. Penkki tukee hyvin reisiä ja pitää paikallaan tiukoissakin käännöksissä. Lyhyemmän kuljettajan voi olla hankalampi asettua juuri näihin kuppi-istuimiin, koska istuinosa kallistuu voimakkaasti alaspäin selkänojan suuntaan mennessä. Hyvin lyhyt kuski tarvinnee tyynyn nähdäkseen ulos kunnolla.

 

2014-09-11 12.13.47

 

Taakse mahtuu mukavasti kaksi isompaankin aikuista. Kolmannen istuin keskellä ei ole niitä mukavampia aikuiselle. Lapsi siinä ehkä jonkun matkaa voi viihtyä. Keskiosa taittuu tuttuun tapaan alas ja siihen on asennettu mukitelineet. Mukava pieni lisä.

 

Skoda rapid takapenkki

 

Ajotuntuma on melko hyvä. Omaan makuun hivenen liian kevyt, eli kaupunkiliikenteessä autossa on melko tunnoton ohjaus  . Isommissa nopeuksissa sekin korjaantuu. Alusta tuntui jämäkältä eikä pahemmin huojunut ja kallistellut liikoja. Pienet kuopat alusta ottaa huomaamatta eikä rengasmelukaan ole häiritsevä. Maantienopeuksissa pystyy kyytiläisten kanssa keskustelemaan ääntä korottamatta.Koeauto on 1.2 litraisella, 77kw (105hv), TSI-moottorilla varusteltu. Ensi ajatus oli, että mitenkähän tuo toimii tuon kokoisessa autossa? Hyvin toimii. Moottori on hyvinkin pirteä, eikä tarvinnut pelätä jäävänsä jalkoihin kiihdytyksissä. 6-vaihteinen vaihdelaatikko toimii hienosti. Auto näyttää mittaristossa, mikä vaihde millonkin olisi hyvä.
1,2 TSI Skoda rapid

 

Tavaratilaa löytyy 415 litraa ja penkit kallistettuina 1380 litraa. Takaluukkuun on sijoitettu muutamia kassikoukkuja sivuille ja muutama sidontalenkkikin löytyy. Maton voi tarvittaessa kääntää. Toisella puolella on kestävä kumipinta. Tarvittaessa pystyy kuljettamaan likaisempiakin tavaroita. Takaluukkuun saa asennettua myös verkkojärjestelmän. Verkko asettuu lattiaa vasten ja muodostaa taskuja pohjan lisäksi jokaiselle sivulle.Spaceback takaluukku

 

Kaikenkaikkiaan auto oli miellyttävä uusi tuttavuus. Ulkonäkö ihastutti ensisilmäyksestä, eikä parempikaan tutustuminen laimentanut tunnetta. Mielestäni Skoda rapid spacepack sopii kaikenikäisille monipuoliseksi autoksi.

 

2014-09-11 12.00.02

 

Skoda Rapid Spaceback Elegance Style 1,2 TSI

-Moottori: 1,2 TSI Bensiini
-Teho: 77 kw/105 hv
-Vääntö/kierrokset: 175Nm/1550-4100 rpm
-Kiihtyvyys: 10,2 s
-Huippunopeus: 193 km/h
-Paino: 1630 kg
-Tavaratila: 415/1380 l
-CO2 päästöt: 116 g/km
-Keskikulutus. 6,3l kaupunki/ 4,2l maantie/ 5,0l yhdistetty
-Polttoainetankin tilavuus: 55 l
-Mitat (P/L/K): 4304/ 1940/ 1459

 

 

Edellinen artikkeliPorsche Center Turku
Seuraava artikkeliCanon LEGRIA HF G25
Marko U.
Entinen yhdistelmäkuski koittaa tälläytyä aivan uudelle alalla...

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.