Roads near Turku 2

0
2827

Hei.

Jatketaan autoreiteillä. Tällä kertaa esitän teille vanhan kulkureitin joka lastenlaulustakin on tuttu (Tuu tuu tupakkarulla) eli Hämeen härkätien. Reitti alkaa sopivasti Turun Linnasta ja päättyy Hämeenlinnaan. Reitti on noin 175 kilometriä pitkä. Ajomatkalla on kyliä ja niissä mukavia pikkukauppoja ja kahviloita (ainakin kun viimeksi ajoin) ja tie on hyvin mutkainen. Ajomatkan päätteeksi voi joko yöpyä Hämeenlinnassa tai ajella vaikka Tampereelle yöksi.

 

Link to Google Maps.

Näytä suurempi kartta
Hi.

We continue with driving routes. This time I present you with an old route they used to travel with ox caravans a long long time ago. A new road is partly covering it but there is still a lot of it left to be driven. Our route starts with the Turku Castle and ends to the prison museum (castle) at Hämeenlinna. The road is very windy and it has small shops and cafeterias along the way. This route is about 175 kilometers long and you can reserve a hotel room from Hämeenlinna or continue to Tampere for the night.

Edellinen artikkeliRoads near Turku 1
Seuraava artikkeliEaster 2013 – Pääsiäinen
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.