Vihaiset autot

0
2281

Vihaisen näköisiä autoja horisontissa

Hei.

Geneven autonäyttely on pyörähtänyt käyntiin ja valmistajat ovat esittelleet tuotoksiaan. Monella merkillä on kiinnostavia autoja esillä, kuten VW:llä heidän XL1 autonsa. Jostain syystä omat odotukseni kohdistui kolmeen superauto valmistajaan, jotka kaikki esittelivät uusimman mallinsa. Nämä olivat siis McLaren, Ferrari ja Lamborghini.

Otetaan ensimmäiseksi Ferrari. Saanko esitellä LaFerrari, Enzon seuraaja.

u41a2938__big

 

 

 

 

 
Jos tuo ei ole vihaisen näköinen niin sitten ei mikään ole. Muutenkin tuo yksityiskohtien määrä on jotain sanoin kuvaamatonta. Kun hybridiautot ovat nyt päivän sana, on Ferrarikin tehnyt tästä hybridiversion. Tämä 1.1 miljoonaa euroa maksava auto kiihtyy nollasta sataan alle kolmessa sekunnissa ja 6,3L V12 moottori ja sähkömoottori tuottavat yhdessä 950 hevosvoimaa. On siinä autoa kerrakseen.

Mutta ei jäädä tähän sen enempää vaan siirrytään seuraavaan.

McLaren P1

front_34_static_doorsdown_monaco

 

 

 

 

 

 
McLarenista löytyyy 903 hevosvoimaa tuottava kaksoisturbolla oleva 3.8L V8 moottori sekä sähkömoottori. Hintaa on jälleen miljoonan euron paikkeilla. Huippunopeus on rajoitettu 350km/h ja 0-100km/h kiihdytetään alle kolmessa sekunnissa. Kiihtyminen ei lopu siihen vaan 0-300km/h menee 17 sekuntiin, joka on kuulemma paremmin kuin McLaren F1:ssä.

Jatketaan superautoilla. Vuorossa Lamborghini Veneno.

gallery_veneno01_1920x1080

 

 

 

 

 
Tämä on varsinainen yksityiskohtien näyttämö. 6.5 litran V12 moottorista lähtee 740 hevosvoimaa ja kiihtyvyys on myöskin alle 3 sekuntia. Huippunopeudeksi luvataan 352 km/h. Hintaa vehkeellä on noin 3 miljoonaa euroa, jokainen niistä on jo myyty ja enempää ei ainakaan tässä kohtaa ole luvattu tehtävän. Messuilla esiintyvä neljäs auto ei ole myytävänä.

Näiden lisäksi messuilla nähdään monen monta hienoa autoa…myös ihan tavallisia autoja. Jos haluat seurata messuja tarkemmin, niin kannattaa suurimpien autolehtien sivujen lisäksi suunnata suoraan messujen omille sivuille.

Laitetaan vielä loppuun hieman suomalaisväriä eli Valmet Automotiven konseptiauto.

7k6a7844_big

 

 

 

Edellinen artikkeliCar of the Year 2013
Seuraava artikkeliReal World Dream Barn 1
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.