Chevrolet Cruze Sw 1.6 LT

1
5544

In English

Chevrolet Cruze SW 1.6 LT

 

Länsi-Auto Turku tarjosi meille mahdollisuuden testata uutta Chevrolet Cruze farmaria. Autossa oli 1.6L moottori ja varustetaso oli perustasoa yksi parempi eli LT. Cruze on ollut jo aiemminkin markkinoilla (sedan 2010, 5-ovinen 2011) mutta SW (Station Wagon) tuli vasta tänä vuonna.

Tässä hieman kuvia miltä Cruze näyttää ulkoapäin:

 

 

 

 

Ulkoapäin auto näyttää hyvältä. Keula on aika korkea ja keulakoriste iso (varmasti näkyy että on Chevy). Takaosa on sitten paljon perinteisemmän näköinen, hieman pyöristetty nykytrendin mukaisesti mutta silti etuosaa kulmikkaampi. Takavalot ovat aika isokokoiset ja puskurin alaosassa olevat heijastimet on sijoitettu niin, että luulin niitä hetkellisesti koristeellisiksi pakoputkiksi.

 

Tässä Cruze vielä poseeraamassa merenrannalla.

 

 

Sisältä:

 

 

Sisältä auto on siistin näköinen. Mittariston sininen valo miellyttää silmää ja nappeja ei ole liian paljon. LT mallin vakionopeussäätimen napit ovat ratissa, kuten myös soittimen äänenvoimakkuus, sekä handsfree toiminnot (bluetoothilla). Kuljettajan penkki ottaa tukevan otteen kuljettajan selästä. Säätöjä on riittävän paljon eli miltei jokainen löytää hyvän ajoasennon. Kuljettajalla oli muutenkin ihan hyvät tilat. 180cm kuljettaja kun ottaa kunnon ajoasennon, mahtuu taakse aikuinen istumaan ja hänellä on hyvät jalkatilat. Sitten kun on huomattavasti pidempi kuljettaja, ei takana istujalle enää jää juurikaan jalkatilaa.

 

Vaihteet toimivat systemaattisesti mutta kytkin on ehkä hieman löysän oloinen ja ottaa kiinni melko ylhäällä. Tottumis kysymys. Käynnistys on perinteinen eli toimii virta-avaimella.

 

Vaihteista puheenollen mittaristossa on merkkivalo, joka suosittaa vaihtamaan isommalle vaihteelle. Tässä on varmasti ajateltu lähinnä kulutusta, koska valo tulee esille jo 2300 kierroksen kohdalla, mikä on mielestäni todella aikaisin käytössä olevaan vääntöön nähden. Tämä tuo ajamiseen kuitenkin rauhallisuutta ja jopa mutkaisella asfalttitiellä on mukavan rauhallista ajella.

 

Ohjaamo on todella hiljainen ja jousitus jämäkkä. Hiekkatiessa olevat kuopat eivät tunnu eikä kuulu mihinkään. Moottoriäänet alkavat kuulua enemmän vasta 100km/h nopeudessa, jolloin kierroksia on noin 3000. Jotenkin aloin satasen vauhdissa kaipaamaan vielä kuudetta vaihdetta, mutta tuskimpa tuo tarpellinen olisi kuitenkaan.
Ohjaus on todella nopea ja kevyt. Tämä on erittäin hyvä asia kaupunkiajossa ja varsinkin parkkeeratessa. Parkkeerauksessa auttaa myös peruutustutka, joka on vakiona tässä LT mallissa. Ohjaus pysyy myös suhteellisen kevyenä maantieajossa ja ainakin minulle se tuntui paikoitellen jopa vähän liian löysältä. Ajamiseen ja ajovakauteen sillä ei siltikään ollut mitään vaikutusta vaan auto pysyi hyvin tiellä eikä se hakenut uria eikä muita epätasaisuuksia.

 

Takapenkit ovat aika tasaiset eli niissä ei ole muotoilua. Tämä tarkoittaa myös sitä, että myös keskellä pystyy istumaan. Lapsen mielestä penkillä oli hyvä istua. Etupenkit olivat myös jämäkät ja niissä ei puutunut paikat koko parituntisella testikierroksella (tosin koko aika ei ollut istumista). Ainoa mitä jäin kuljettajan istuimesta kaipaamaan oli se, että se olisi saanut ehkä hieman jatkua pidemmälle tukien näin reisiä. Tuokin oli kuitenkin ihan riittävä tuottamaan hyvän istumisen.

 

Tavaratila on varsin riittävä sillä golfbägi mahtui sisälle hienosti minkään koskematta reunoihin. Silloin mahtuu varmasti paljon muutakin tarpeellista. Tilaa oli sen verran paljon, että kuvittelisin myös lastenvaunujen menevän hyvin taakse. Tavaratilan reunoissa oli koukut ostoskasseja varten, etteivät ne pääse kaatumaan.

 

Moottori:

 

Moottori on 1.6L ahtamaton. Tätä saa kyllä myös muilla vaihtoehdoilla kuten 1.4L turbokoneella. Turbo varmasti auttaisi alakierroksilla, koska niillä tämä kone ei kovinkaan ripeästi jaksa kiihtyä. Moottori kannustaa ennenkaikkea rauhalliseen ja taloudelliseen ajotyyliin. Siinä se on varmasti omiaan.

 

Loppupäätelmä

 

Hinta Chevrolet Cruzessa on tämän kokoiseksi perheautoksi edullinen. Mielestäni tämä sopisikin mainiosti pienelle perheelle, jolla kuitenkin on yleensä tavaraa mukana (vaunut, ostoskassit, ym.). Sisustus on tehty hyvällä maulla ja Eurooppalaiseen makuun. Jos kaipaa lisätehoa niin tätä kannattaa kokeilla tuolla turbokoneella. Takuuaika ja mukaan kuuluva huoltosopimus on myös houkuttelevia tässä autossa. Kannattaa käydä itse kokeilemassa lähimmässä liikkeessäsi.

 

Plussat ja miinukset

+ Keskikokoiseksi autoksi isot tilat
+ Ulkonäkö on ihan nätti
+ Edullinen
+ Hyvä äänieristys

– 1.6L koneella tehoton

 

Tässä vielä hieman Pikamulkauksen tekemää videomateriaalia autosta:


 

 


 

Turun seudulla Chevrolet Cruzea myy Länsiauto Oy Turku, Raisiontie 93. Lähimmän jälleenmyyjäsi voit myös tarkistaa Chevroletin sivuilta www.chevrolet.fi.

 

 

 

In English

 

We got a chance to test the new Chevrolet Cruze station wagon. This car had a 1.6L engine. Cruze has been on the market since 2010 with it sedan and in 2011 the 5-door model was added. This year they introduced the Station Wagon model.

 

Here’s some pictures of how it looks from the outside:

 

 

 

 

It looks quite good on the outside. The front end is pretty high and the Chevrolet mark is big and clearly visible. The rear end is a little more traditional, a little round like the current trend but still more angular than the front end. Rear lights are fairly big and there are ”cat’s eyes” in the bottom of the rear bumper that looked like highly decorated exhaust pipes to me when I first looked at it.

 

Here’s Cruze posing by the sea.

 

 

Interiors:

 

 

Cruze looks nice from the inside aswell. The blue color on the meters in pleasing the eyes and there are not too many buttons. Buttons for cruise control, audio volume and handfree are located on the steering wheel. The drivers seat takes a firm grip on your back and keeps you in place. There are also enough adjustments to make your seat fit for you. The driver has enough space and if you’re around 180cm, then even the person sitting behind you have quite a lot of space for legs. If the driver is near 190cm though, there’s not much room for the one sitting behind.

 

Gears are working systematically but the clutch is perhaps a little soft and takes in pretty late. I guess it’s something you have to get used to. Ignition is traditional with normal keys.

 

Speaking of gears there’s a light on the instrumental panel that suggests changing up. I’m sure that they have thought of mainly fuel consumption because the suggestion comes up very early at in about 2300rpm and the power available isn’t very good at that point. This brings some calmness to your driving though even in a winding tarmac road where you usually change up and down pretty often.

 

The cockpit is quiet and the suspension is stiff enough. When driving over some bumps or holes on a gravel road, it feels like nothing. Only at around 100km/h speed you start to hear the engine noices better and then you’ll have around 3000rpm. At that speed, I started missing 6th gear. That’s hardly necessary though.
Steering is fast and light. This is a good thing when driving in a city or when parking. When you park, there’s also a parking radar to assist you. For some reason, the steering is still a bit too light when driving on a highway with greater speeds. Even so, it was still very steady and didn’t follow all the non-even surfaces on the road.

 

The backseats where flat with no special forms. This also means that you can actually put 3 persons to sit there. A child thought that backseats where good to sit on. Front seats where also good and your legs don’t go dead even on the longer rides. The only thing I missed was that the seat could have been a bit longer so that it supported the legs further. It was pretty ok like this too.

 

The trunk had enough space even for my golf bag and I’m sure you can fit a lot else there aswell. I’m sure that you can fit a baby carriage without any effort too. There was some hooks on the sides to hang your shopping bags to so they don’t fall.

 

The engine:

 

The engine is 1.6L and without a turbo. You can also get it with different engines like 1.4L turbo which would perhaps help a lot in low rpm because it really didn’t accelerate like I would have hoped. This engine is encouraging to drive calmly and economically and I’m sure it’s good in that.

 

Conclusion

 

The prize is quite reasonable for a car of this size. I think this would fit for a small family, which usually has a lot of things with them all the time (baby carriages etc.) The interiors are designed with a good taste and Europeans in mind. If you want more power, I suggest you test Cruze with a turbo engine. Warranty and the included maintenance agreement are pretty tempting in this car.

 

Pros and cons

+ Has a lot of space for a middle sized car
+ Looks quite good
+ reasonably prized
+ Has good noice insulation

– 1.6L engine feels a bit low powered.

 

Lastly here’s some video footage produced by our own pikamulkaus movie-team.


 

 


 

Check your nearest Chevrolet dealer from Chevrolet International pages.

 

Edellinen artikkeliSAMSUNG GALAXY S III (GT-I9300)
Seuraava artikkeliMulkausarvonta
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

1 KOMMENTTI

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.