Volvo FH

1
3478

In English

 

Tänään pääsimme testaamaan ihka uuden pitkärunkoisen Volvo FH 500 kuorma-auton.

 

kuva volvo.fi sivulta.

Testatussa autossa ei ollut vielä kuormarakenteita paikoillaan, joten voitte kuvitella että 500 heppaa liikuttivat sitä aika mukavasti. Liikennevaloissa ja pikatie kiihdytyksissä jäi useimmat autot jälkeen. Ei kerennyt Volvoa sanoa kun auto oli kiihtynyt 60:stä 80:iin. Auto oli manuaalivaihteistolla ja se olikin tuttua ja turvallista Volvoa mikä on ollut samana tietääkseni ainakin 2000-luvun alusta. No mutta eipähän tarvitse sitä opetella uudestaan.

 

Penkit olivat yhdistelmä kangasta ja keinonahkaa (reunat) ja mielestäni tämä oli aika liukas yhdistelmä. Haalarit päällä siltä tuntuu pompuissa valuvan pois. Se mikä otti kuitenkin eniten päähän oli se, että tässä mulkaistussa versiossa oli rautajouset joka puolella. Voi peeveli että otti selän päälle kun pomppuista tietä joutui ajamaan. Onneksi sentään penkki oli ilmajousitettu. Tyhjä auto ei kuitenkaan paina jousia tarpeeksi, että ne olisivat antaneet periksi niin välilevyt olivat kyllä kovilla.

 

Laatikoita ja muuta säilytystilaa oli runsaasti ja ne olivat kätevästi ulottuvilla. Muutkin napit oli sijoiteltu järkevästi eikä niitä juurikaan tarvinnut etsiskellä. Kaiuttimet stereoissa tuntuivat soivan hyvin eikä niissä juurikaan ollut valittamista. Tosin kaiuttimet oli sijoitettu kojelaudan päälle, joten kovassa taustamelussa ei varmasti kuule kuin oman puoleisen kaiuttimen äänet.

 

Makuutiloja en tällä kertaa testannut, mutta sinnekin puolelle oli mielestäni lisätty nappuloita sekä säilytystilaa.

 

Pomppuisesta matkasta ja selän murjomisesta huolimatta tämä on varmasti oikein kelpo auto esimerkiksi tukkikuormien kuljetukseen. Ehkäpä täydellä lastilla ne jousetkin pehmenevät jo vähän 🙂

Today, we were able to test the brand new long-framed Volvo FH 500 truck.

 

kuva volvo.fi sivulta.

 

The Volvo we tested, didn’t have any load-structure in place yet so you can imagine that 500bhp moves the truck pretty nicely. On the traffic-lights and motorway entries, you could leave most of the cars behind. You can’t even say ”Volvo” before the speed went from 60 to 80. This one had a manual gearbox and that was something I was very familiar with and what it has been in Volvos at least from the beginning of 2000. Oh well, nothing to learn this time.

 

The seats were a combination of fabric and artificial-leather (sides) and I thought this was pretty slippery solution. While wearing overalls it felt that I’d fall from the seat on bumps and corners. What troubled me most was the fact that this had metal suspension everywhere. My back was calling for mercy when I drove a bumpy road. Luckily at least the seat was with air-suspension. The empty truck doesn’t weight enough for the suspension to work as it should be so it really felt like driving a rock and the discs in my spine were popping like a popcorn in a childrens birthday party.

 

There were quite many drawers and other storage space inside and they were place in reach. All the buttons were also placed with a sense and there was no need to start looking for them. Stereo speakers sounded good and had nothing to complain for, except that they had been placed on top of the instrument panel so you can only hear the sound from the speaker at your side when you are driving. But I think it’s ok.

 

I didn’t test the bed this time but even over there in the bedroom compartment they had added more buttons and storage space.

 

Despite of the bumpy ride and destroying my back, I think this is a fine truck to move e.g. logs. Maybe with a full load even the suspension feels a little less of a torture 🙂

Edellinen artikkeliVolkswagen Amarok
Seuraava artikkeliVolvo FH16
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

1 KOMMENTTI

  1. Ei voi muuta sanua ku että sää oot ihimeen hyvä tekeen näitä sivuja. :):)

    Happy May Day täältä kaikilta sukulaisilta Oulaisista! 😛 😀 :D:D

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.