Koti Blogi

Testissä: Canon XF705 videokamera ammattikäyttöön

0

Canon XF705 on PRO -videokamera monilta osin. Siitä löytyy liittimiä suoria TV-lähetyksiä varten, kuva on uusinta uutta 10bit 4k tarkkuudella ja onhan sillä tietysti kokoakin. Jos olette lukeneet aikaisempia testejäni videokameroista, tiedätte nostavani ne videoinnissa järjestelmäkameroiden yläpuolelle. Videokamera tekee sen vaan niin paljon paremmin kun se on suunniteltu vain ja ainoastaan siihen.

Miten tällainen ammattilaiskamera sitten istuu omaan käyttööni? Kuvaan toki videoita testatessani autoja ja muita tuotteita sekä matkustellessani. TV-lähetyksiä en ole vielä tehnyt enkä muitakaan suoria striimauksia yhtä kalastustapahtumaa lukuunottamatta. Oliko hienosta kamerasta hyötyä näissäkin vai jäikö ominaisuudet käyttämättä?

Koeajossa: Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi FWD

0

Hyundai Santa Fe on maastokelpoinen ja isokokoinen auto. Hyundain mallistossa se onkin se kaikkein suurin. Autosta on olemassa sekä nelivetoinen että nyt koeajossa ollut etuvetoinen malli. Etuveto riittää hyvin arkiajoon ja mökkiteille. Siinä säästää myös polttoaineissa verrattuna nelivetoiseen. Hankintahinta on myös edullisempi.

Skoda Kamiq – Vuoden Auto Suomessa 2020

0
Kuvaaja Auto- ja liikennetoimittajat

Auli ry:n toimittajien valitsema Vuoden Auto Suomessa 2020 julkistettiin 5.12. järjestetyssä Auto- ja liikennegaalassa. Voittajaksi selviytyi Skoda Kamiq 33 pisteen erolla seuraavaan (Corolla).

Kamiq oli tavallaan yllätysvoittaja sillä ennakkosuosikkeina olivat aivan muut autot. Kamiq:ia pidetään kuitenkin hyvänä hintaisekseen, mikä on valinnassa yksi pääkriteereistä. Myös tilaa ja ajettavuutta on monen toimittajan osalta kehuttu.

Onnittelut Skodalle ensimmäisestä tittelistä Suomessa. Tässä vielä yhteiskuva finalisteista.

Kuvaaja: Anton Reenpää

Vuoden Auto Suomessa 2020

0

Vuosi vetelee viimeisiään ja on aika valita Vuoden Auto Suomessa 2020. Tämä AULI ry:n jäsenten eli auto- ja liikennetoimittajien joukko äänestää ensin 35 uutuusmallista 6 finalistia. Näistä valitaan sen jälkeen voittaja.

Uudet pelinäytöt Samsungilta – CRG5 ja CRG9

0
Samsung lehdistötiedoite

Samsung esitteli uusia näyttöjä Gamescom:issa ja mielenkiintoisilta kuulostivat kaksi, lähinnä pelaamiseen tarkoitettua näyttöä.

CRG5 – mallinimellä kulkeva näyttö on kaareva 27” näyttö, jossa on huima 240 Hz virkistystaajuus. Tuosta tulee mieleen ensimmäisenä lähinnä se, että stereoskooppinen katselu onnistuisi todella sulavasti. Näytössä on myös Nvidian G-Sync – tuki, jolloin näytönohjain ja näyttö syncronoivat virkistystaajuutensa niin, ettei esim. repimisilmiötä pääsisi tulemaan. Tuki löytyy Nvidian GTX 10 ja 16 –sarjalaisista sekä RTX –sarjasta. Kontrastisuhde on 3000:1, jolloin mustan pitäisi olla todella mustaa ja vaalean vaaleata.

Kaarevuus on optimoitu käyttäjän näkökentälle, jolloin keskittyminen on syvempää. Lisäksi näyttöön on saatu pelaamista helpottavia aputoimintoja, kuten erilaisia kuvatiloja sekä Virtual Aim –tähtäystarkkuutta parantava tila.

Kontrasti, kaarevuus ja suuri koko auttanevat myös visuaalisessa työskentelyssä vaikka ei pelaisikaan.

CRG9 on 49” näyttö, joka voitti CES 2019 tapahtumassa Best of Innovation –palkinnon. Näyttö on ensimmäinen Super Ultrawide –näyttö, jossa on HDR 1000 valovoima ja Dual QHD –tarkkuus (5120 x 1440). Kooltaan tämä vastaa kahta 27 tuuman näyttöä vierekkäin. Virkistystaajuus tässä on 120 Hz ja sisältää myös yllä jo mainitun Virtual Aim –tilan.

Molemmat näytöt tulevat myyntiin vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä. Valmistajan suositushinnat ovat CRG5:lle 399€ ja CRG9:lle 1499€.

Seuraajat

327FanitTykkää
400SeuraajatSeuraa
331SeuraajatSeuraa
0TilaajatTilaa