Uudet pelinäytöt Samsungilta – CRG5 ja CRG9

0
2132
Samsung lehdistötiedoite

Samsung esitteli uusia näyttöjä Gamescom:issa ja mielenkiintoisilta kuulostivat kaksi, lähinnä pelaamiseen tarkoitettua näyttöä.

CRG5 – mallinimellä kulkeva näyttö on kaareva 27” näyttö, jossa on huima 240 Hz virkistystaajuus. Tuosta tulee mieleen ensimmäisenä lähinnä se, että stereoskooppinen katselu onnistuisi todella sulavasti. Näytössä on myös Nvidian G-Sync – tuki, jolloin näytönohjain ja näyttö syncronoivat virkistystaajuutensa niin, ettei esim. repimisilmiötä pääsisi tulemaan. Tuki löytyy Nvidian GTX 10 ja 16 –sarjalaisista sekä RTX –sarjasta. Kontrastisuhde on 3000:1, jolloin mustan pitäisi olla todella mustaa ja vaalean vaaleata.

Kaarevuus on optimoitu käyttäjän näkökentälle, jolloin keskittyminen on syvempää. Lisäksi näyttöön on saatu pelaamista helpottavia aputoimintoja, kuten erilaisia kuvatiloja sekä Virtual Aim –tähtäystarkkuutta parantava tila.

Kontrasti, kaarevuus ja suuri koko auttanevat myös visuaalisessa työskentelyssä vaikka ei pelaisikaan.

CRG9 on 49” näyttö, joka voitti CES 2019 tapahtumassa Best of Innovation –palkinnon. Näyttö on ensimmäinen Super Ultrawide –näyttö, jossa on HDR 1000 valovoima ja Dual QHD –tarkkuus (5120 x 1440). Kooltaan tämä vastaa kahta 27 tuuman näyttöä vierekkäin. Virkistystaajuus tässä on 120 Hz ja sisältää myös yllä jo mainitun Virtual Aim –tilan.

Molemmat näytöt tulevat myyntiin vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä. Valmistajan suositushinnat ovat CRG5:lle 399€ ja CRG9:lle 1499€.

Edellinen artikkeliMercedes-Benz EQV – Täyssähköinen tila-auto maailman ensiesittelyssä Frankfurtissa
Seuraava artikkeliVuoden Auto Suomessa 2020
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.