Koeajossa: Volkswagen Scirocco GTS (2014)

0
5620

Alkuperäisellä VW Sciroccolla oli hieman sellainen naisteniskemisauton maine. Se oli linjakas ja erilainen ja herätti huomiota kadulla. Kolmannen sukupolven Scirocco esiteltiin vuonna 2006 ja tuli myyntiin Suomessa vuonna 2008. Jälleen oli auto saanut muista poikkeavan ulkonäön ja auto huomattiin. Geneven autonäyttelyssä esiteltiin neljännen sukupolven Scirocco mutta saimme sitä ennen testiin tämän nyt tarjolla olevan Sciroccon GTS mallisena.


Olen aina pitänyt tätä uutta Sciroccoa vähän sellaisena häijyn näköisenä edestä mutta takapää on hieman Jukemaisesti levinnyt. Auto on myös matala mikä entisestään korostuu GTS mallissa kireämmän alustansa vuoksi.

GTS mallissa on myös huomiota herättävät teippaukset, jotka katolla oleva ikkuna hieman leikkaa. Sivuilla olevat punaiset peilit erottuvat muusta autosta ja sopii yhteen teippausten punaisten reunojen kanssa. Muuten kyllä peilit olisivat paremman näköiset vaikka kromin tai hopean värisenä.

18″ vanteet kumeineen täyttävät pyöräkotelot tarkasti ja suuret ovet mahdollistavat helpon sisään menon (paitsi marketin parkkipaikoilla). Takapenkille käyntikin on urheiluautomaisuuden huomioonottaen helppoa. Itse asiassa pois pääsy on vaikeampaa kuin sisäänmeno. Sisätilat näkyy hyvin artikkelin lopussa olevalla videolla. Myös se miten minun kokoiseni mies pääsee takapenkille ja sieltä pois.

Valmistajan ilmoittamat tekniset ominaisuudet:

Moottori: 1,4 TSI
Tehot: 118 kW / 160 hv @ 5800 k/min
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 8,0 s
Huippunopeus: 218 km/h
Vääntö: 240 Nm @ 1500-4500 k/min
CO2 päästöt: 147 g / km
Keskikulutus: 6,3 l / 100km
Mitat (p,l,k): 4256 mm, 1810 mm, 1404 mm
Vaihteisto: 7-vaihteinen DSG automaatti
Ahtaminen: kaksoisahdin
Paino: 1360 kg
Tavaratila: 312 l
Tankin tilavuus: 55 l
Hinta alkaen: 39.954,42 €

Tavaratila oli yllättävän hyvä urheilumaiseen autoon. Kaksi pientä matkalaukkua sujahti sisään ongelmitta ja kauppareissullakin voi olla huoletta, sillä ostoskasseja tavaratilaan menee oikeinkin hyvin ja ne pysyvät syvyydestä johtuen myös hyvin pystyssä.

Ajaminen

160 hevosvoimaa riittää liikuttamaan autoa aivan tarpeeksi ripeästi. Tehon tuntu on mukava ja yhdistettynä 7-portaiseen DSG automaattiin, auto lähtee aika hätäisesti valoista. Toisaalta jos maltaa pitää ”vaihdekepin” D-asennossa niin auto käyttäytyy rauhallisesti. Siinä vaiheessa kun haluaa ajaa Sciroccoa niin kuin sitä kuuluu ajaa, siirretään keppi S-asentoon tai vaihtoehtoisesti puoliautomaatille.

Alusta on jäykkä ja ohjauksessa on hyvä tuntuma. Hieman talvirenkaat haittasivat kuivalla kelillä ajotuntumaa mutta auto pysyi silti hyvin hanskassa ja kuljettaja pysyy tilanteen tasalla. Yllättäviä tilanteita saattaa tulla siinä vaiheessa jos asfaltin päällä on esimerkiksi hiekoitussoraa. Silloin auto saattaa kiihdytyksessä puskea rajusti.

Penkit ovat kuppimaiset sekä edessä että takana. Tästä johtuen auto onkin vain neljälle henkilölle. Etupenkeillä tuki on hyvä sekä selälle että takapuolelle ja istuin tukee reittä loppuun asti. Jos jotain negatiivista pitää istumisesta sanoa niin turvavyö roikkuu aika takana, joten sen saaminen on välillä hieman hankalaa.Edellinen artikkeliKoeajossa: Suzuki Grand Vitara (2013)
Seuraava artikkeliKoeajossa: Volkswagen Touareg (2014)
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.