Osoite Floridassa 2

1
3467

Hei.

Viime jaksossa jäimme siis siihen, että olin tilannut tavaraa Amazon.com verkkopalvelusta ja toimituttanut sen MyUs.com palveluun tilattuun osoitteeseeni.

Lupasin pitää teidät ajan tasalla tapahtumista ja vaikka homma ei olekaan vielä ihan valmis, päätin kirjoittaa päivityksen.

Tavarasatsi, jonka menin verkkokaupasta tilaamaan, jakaantui lopulta kahdeksi erilliseksi lähetykseksi. Isompi satsi tuli kuriirina ja pienempi tavallisen postin kanssa. Ennenkuin kumpikaan lähetyksistä oli saapunut Floridan osoitteeseeni, aloin hieman laskeskella tarkemmin mitä noiden kahden erillisen lähetyksen postittaminen Suomeen maksaa. Minähän olin tilannut MyUs palvelusta ainoastaan Standard-palvelun. Tässä jokainen saapunut tilaus välitetään automaattisesti palvelun tilaajan omaan osoitteeseen. Premium palvelu maksaa 10$ enemmän vuodessa plus 7$/kk. Tässä paketteja ei kuitenkaan lähetetä ennenkuin asiakas niin pyytää ja samassa on mahdollisuus yhdistää saapuneita paketteja.

Jos olisin pitänyt tilaukseni siinä Standardina, olisivat he ensin lähettäneet tuon ison satsin ja pienemmän sitten saapuessaan erillisenä lähetyksenä. Kaikenkaikkiaan noiden kahden lähetyksen kustannukset mahdollisine tulleineen ja alv-maksuineen olisi ollut suuremmat kuin alkuperäinen tilaus. Vaihdoin siis Premiumiin joka kävi erittäin helposti.

Isommalla lähetyksellä kesti noin 3 arkipäivää saapua Floridan osoitteeseeni ja pienemmällä noin 5 päivää. Tilanne on tällä hetkellä se, että molemmat ovat odottamassa ”postilaatikossani” sitä, että annan sinne käskyn lähettää paketit tänne Suomeen. Pystyn tuossa määräyksessä valitsemaan ne paketit, jotka lähetetään samassa (purkavat alkuperäiset paketit ja pakkaavat ne uudelleen). Halutessani voin myös ilmoittaa, että haluan extra pehmikkeet ja vaikka ”särkyvää” tarran pakettiin. MyUs palvelu säilyttää paketeitani 30pv ilmaiseksi ja sen jälkeen jokainen paketti maksaa 1$ per päivä.

Tarkoitukseni on nyt odottaa joulun pyhien yli ja sen jälkeen toimituttaa tavarat Suomeen. Kun tavarat ovat käsissäni (Pikamulkaukseen liittyvää tavaraa jossa osa helpottaa mulkaisuja ja osa tullaan mulkaisemaan) kirjoitan tästä sarjasta viimeisen osan. Siinä pystyn kertomaan miten alv ja tullit hoituivat.

MyUs arvioi toimitusajaksi 2-4 arkipäivää.

Jäämme innolla odottamaan.

Edellinen artikkeliStand Up, Turku!
Seuraava artikkeliJoulu2012
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

1 KOMMENTTI

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.