IC2 Business Class

1
4193

Hei taas.

Tällä kertaa vuorossa vähän erilainen arvostelu sillä satun istumaan Oulusta Helsinkiin menevän IC2 junan business luokan vaunussa. Syy siihen että olen yleensäkin business luokassa on se, että hintaero pitkillä matkoilla 2lk lippuun on sen verran pieni että paremmat jalkatilat ym alkavat kiinnostaa.

 

Tiloista kun aloitin niin jatketaan siitä. Jalkatilat ovat sen verran sopivat, että jalat saa suoraksi. Myöskin eteen taittuva pöytä jää sen verran kauas että luulisin sen sopivan myös vähän ”muhkeammille” henkilöille. Jokaiselle paikalle on myös kaksi sähköpistoketta joihin saa vaikka kännykän tai läppärin. Kännykän laturia ajatellen se on vaan hieman hankalassa paikassa. Se sijaitsee nimittäin yläpuolella. Kun laitoin IPhoneeni sekä laturin että kuulokkeet, sain luoduksi eteeni sellaisen hämähäkinverkon että alkoi vähemmästäkin harmittamaan. Parempi paikka olisi mielestäni alhaalla. Täällä on ainakin näin viikonloppuisin hyvin rauhallista. Rauhassa saa olla ja itse asiassa heti jos joku liikkuu jossain ( yleensä konduktööri kun muita ei pahemmin näy) alkaa harmittaa että kuka häiritsee. Palvelu niiltä on ystävällistä ja tuntuu jopa henkilökohtaiselta.

Business luokassa kahvia ja teetä voi hakea keittimestä niin paljon kun haluaa ja maha kestää. Maku oli tällä kertaa jopa yllättävän hyvä. Lisäksi sieltä saa pieniä keksejä joissa ei tosin ole juurikaan makua :).
Tarjolla on luettavaksi iltapäivälehdet. Penkit ovat jonkintyyppistä nahkaa ja niitä saa riittävästi kallistettua taaksepäin.

 

Tänä talvena on paljon puhuttu miten junat ei pysy aikataulussa. Noh, siitä myöhästelystä ei todellakaan vältytty tälläkään kertaa. Tosi hauskaa olikin palella asemalaiturilla ja sitten kuulutetaan että juna tulee vasta 20 minuutin päästä. Mutta arvatkaas jäikö se siihen…no ei vaan juna tuli sitten 50 minuutin päästä. Pääsin sitten kyytiin ja kysyin konduktööriltä että miksi ollaan myöhässä niin vastaus oli hieman hassu. Juna on kuulemma se verran korkea, että täytyy ajaa hiljaa ettei se heilu pois sähkölangoilta. Siis hei come on!!
Ehkä radassa sitten oli jotain vikaa koska jossain vaiheessa pääsimme taas etenemään normaalia vauhtia. Tosin siinä vaiheessa olimme jo reilusti yli tunnin myöhässä.

 

Vessa oli osastolla epäkunnossa ( it wasn’t me 🙂 ) mutta ei tarvinnut kuin kiivetä portaat alas nii siellä oli toinen wc normaalissa 2lk:n osastolla. Tuli vaan jostain syystä mieleeni tämä joskus näkemäni humoristinen kuvaus yrityshierarkiasta.

Matkaani kuului myös junan vaihto Tampereella Turkuun menevään junaan. Tuo väli oli tarkoitus myös matkustaa business luokassa. Myöhästymisen takia ainoa vaihtoehto oli kuitenkin mennä seuraavaan junaan joka oli näitä vanhempia malleja joita myös olen karjavaunuiksi tottunut kutsumaan. Ykkösluokkaa ei näissä enää ole joten tuo väli ei oikein sovi tähän artikkeliin.

 

Koosteena voisinkin sanoa, että business luokka on matkustamiseen oikein mukava. Nyt VR tarjoaa sen vielä 20% alennuksella. Näinä aikoina voipi myös olla, että sairastumisriski on siellä pienempi kuin normaalissa luokassa joka on tupaten täynnä flunssaisia ihmisiä.
Tästä matkasta jäi kuitenkin hieman huono maku johtuen jatkoyhteyden muuttumisesta huonommaksi ja siitä että kotiin pääsi vasta puolitoista tuntia myöhemmin kuin alunperin. Jos olisi ollut päiväsaika, ei harmitus olisi ollut niin suuri mutta nyt oltiin jo lähempänä klo yhtä yöllä.

Edellinen artikkeliScania 380
Seuraava artikkeliVolvo L120c
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

1 KOMMENTTI

  1. Kävikin ilmi, että VR maksaa 25% hinnasta takaisin jos juna myöhästyy yli tunnin. Laitoin hakemuksen sisään, koska olin perillä 1.5 tuntia myöhässä. Saapi nähdä miten käy.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.